vandaag , 09.11.2018

Gods liefde voor jou

In Efeziërs 2:4-7 staat:

Maar God, Die rijk is in barmhartigheid, heeft ons door Zijn grote liefde, waarmee Hij ons liefgehad heeft, ook toen wij dood waren door de overtredingen, met Christus levend gemaakt – uit genade bent u zalig geworden – en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem in de hemelse gewesten gezet in Christus Jezus, opdat Hij in de komende eeuwen de allesovertreffende rijkdom van Zijn genade zou bewijzen, door de goedertierenheid over ons in Christus Jezus.

Voordat we getrouwd waren, was er een periode in het leven van mijn vrouw waarin niets goed ging. Ze ging in die tijd naar een Bijbelschool. Het ging zo slecht met haar dat ze op het punt stond te stoppen met die school. Ze vroeg zich af waar God was in dit alles.

In die periode ging ze naar een seminar waar een vrouw over dit Bijbelgedeelte sprak. Mijn vrouw las dit Bijbelgedeelte en hoorde de vrouw hierover spreken, en ze besefte opeens dat God op een geweldige manier van haar hield. Ze besefte dat Hij zoveel van iedereen hield dat Hij Jezus gestuurd had, zodat Hij van ons een pronkstuk van Zijn grote liefde kon maken.

Ze besefte dat Hij haar leven mooi en volledig wilde maken. Hij wilde het goed maken. Hij wilde dingen in haar leven doen, waardoor zij een pronkstuk van Hem zou worden. Hierdoor zouden anderen naar haar kijken en zeggen: ‘Wat heb jij voor speciaals?’ Dan zou zij kunnen vertellen dat God het verschil in haar leven had gemaakt. Sinds die waarheid in Janets hart landde, is ze nooit meer dezelfde geweest.

In 1 Johannes 4:16 staat:

En wij hebben de liefde die God tot ons heeft, gekend en geloofd.

Geloof je echt dat God van je houdt en goede dingen voor jou heeft? Je hebt over Gods liefde gehoord, maar ken je Zijn liefde ook echt? Geloof je echt in de liefde die God voor jou heeft?

Hij houdt echt van je en als je dat gelooft, zul je nooit meer dezelfde zijn!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Liefde wijst u de weg 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


18.04.2019

Hoe vertrouwd ben je met God?

Het belangrijkste wat je op dit moment kunt doen, is misschien wel jezelf terugtrekken met je Bijbel.


17.04.2019

Ken je jouw bestemming al?

God heeft zonder twijfel een plan met jou. Jouw leven is geen ongeluk. Je hebt een doel.


16.04.2019

Waar wil God jou hebben?

God zegt tegen Abram: ‘Abram, Ik ga je zegenen en jij zult tot zegen zijn.’


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per e-mailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless