vandaag, 16 augustus 2021

Het vijfde gebod voor het huwelijk: eer je partner

Het vijfde gebod geeft ons het volgende principe voor een gezond en levendig huwelijk. Je kunt het vinden in Exodus 20:12:

Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de HEERE, uw God, u geeft.

God zegt onder andere dat we dankbaar moeten zijn. Over het algemeen spenderen ouders veel tijd, werk en geld – en soms offeren zij zichzelf zelfs helemaal op – om hun kinderen een voorsprong in het leven te geven.

En het is vreselijk als een kind ondankbaar is. William Shakespeare zei: ‘Veel scherper dan een slangentand is het om een ondankbaar kind te hebben.’ Het is heel moeilijk om een relatie te hebben met een ondankbare, egoïstische persoon.

‘Bedankt’ is een belangrijk woord voor ouders en een zeer belangrijk woord in het huwelijk. Het is moeilijk om te leven met iemand die jou en al je inzet voor lief neemt.

Misschien denk je: ‘Ik zeg het niet, maar in mijn hart ben ik dankbaar. Dat ben ik echt!’ Wel, hoera voor jou. Heel goed van je dat je in je hart weet dat je dankbaar bent. Maar het doet je partner geen goed als je dit niet uit.

Als je je dankbaarheid niet toont, betwijfel ik of je echt dankbaar bent, want Jezus zei: Uit de overvloed van het hart spreekt zijn mond. Als het niet geuit wordt, is de kans groot dat het er niet is.

Misschien denk je dat je niet veel hebt om dankbaar voor te zijn. Maar er moet iets zijn. Er is iets waar je je partner voor kunt prijzen. Ga op zoek naar die dingen en benadruk het positieve.

Neem vandaag de tijd om op de een of andere manier dankbaarheid te uiten richting je partner. Door middel van een daad, een kaart of door woorden. Dat is hoe je je partner eert.

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 2/5

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest