vandaag, 3 augustus 2020

7 principes – het kruis is genoeg

De vijfde sleutel tot het herwinnen van je geestelijke ijzer kun je ook in 2 Koningen 6:6 vinden:

De man Gods zei: Waar is het gevallen? En toen hij hem de plaats aangewezen had, sneed hij een stuk hout af, wierp het ernaartoe en deed het ijzer bovendrijven.

Waarom een stuk hout? Wat heeft dat ermee te maken?

Vergeet alsjeblieft niet dat dit verhaal hier staat zodat wij ons voordeel ermee kunnen doen. Ieder gedeelte is belangrijk. Ik geloof dat dit stuk hout verwijst naar een ander stuk hout waarmee iets gebeurde wat zeer belangrijk is voor ons.

Ik geloof dat het op het kruis wijst, dat stuk hout waarop Jezus was gekruisigd voor jou en mij. Ik geloof dat God wil dat we beseffen dat Jezus’ offer op Golgotha genoeg was om al onze problemen aan te pakken en ons te herstellen, ongeacht onze geestelijke toestand.

Het is voldoende om ons te reinigen en ons geestelijke ijzer te herstellen. Het is zelfs het enige wat hier de macht toe heeft.

Als jij je ijver voor God hebt verloren en je bent geestelijk droog geworden, toon dan berouw en zeg: ‘Jezus, ik geloof dat Uw werk aan het kruis genoeg was om mij te herstellen.’

Dat stuk hout is genoeg om jou te herstellen, ongeacht hoe ver je verwijderd bent van waar je zou moeten zijn. Hij nam jouw falen en nagelde het aan het kruis. Hij overwon de dood en stond op de derde dag op uit de dood. Hij biedt jou die overwinning aan!

Als je je ijzer bent verloren, vind je redding door het kruis van Jezus en door Zijn vergoten bloed aan dat kruis.

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De betekenis van de opstanding

De overdenking van de voorgaande dagen


19 september 2020

Gehoorzaamheid aan de overheid

Ik herinner me de dagen voor mijn bekering. Als ik door mijn achteruitkijkspiegel keek en ik zag een politieauto, dan werd ik onmiddellijk paranoïde. Daar had ik goede redenen voor.


18 september 2020

Gehoorzaamheid door geloof

Het moeilijke aan God gehoorzamen is dat dit altijd geloof eist. Hij vraagt ons soms om dingen te doen die niet logisch lijken. Andere momenten confronteert Hij ons met schijnbaar onmogelijke situaties


17 september 2020

Gehoorzaamheid in het huwelijk

Als een man oprecht van zijn vrouw houdt, en voor haar zorgt zoals Christus voor de kerk zorgt, en de vrouw respecteert haar man, dan zal het goed gaan binnen dit huwelijk.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest