vandaag, 5 augustus 2020

7 principes – pak het!

De zevende en laatste sleutel tot het herwinnen van je ijzer kun je vinden in vers 7 van 2 Koningen 6, het Schriftgedeelte waar we de afgelopen dagen naar hebben gekeken. Dit is wat er staat:

Hij zei: Haal het naar u toe. Toen strekte hij zijn hand uit en pakte het.

We hebben ontdekt dat de zesde sleutel iets is wat alleen God kan doen en dat is het ijzer laten drijven, zodat je je ijzer kunt herwinnen.

Nu lezen we wat we als reactie zouden moeten doen. Jij en ik moeten ontvangen wat God aanbiedt. Alleen als je vastgrijpt wat God je aanbiedt, zal je geestelijke ijzer hersteld worden.

Misschien heeft God de afgelopen dagen tegen je gesproken, toen we hebben gekeken naar hoe je je geestelijke ijzer kunt herstellen. Misschien ben je tot het besef gekomen dat je niet bent waar je zou moeten zijn in je relatie met God.

Misschien ben je die gevoeligheid kwijtgeraakt. Misschien ben je je ijzer kwijtgeraakt. Ik wil je vertellen dat je kunt uitreiken en je ijzer kunt pakken.

Ik wil je uitdagen om vandaag de tijd te nemen om je hart te onderzoeken. Als je je ijzer bent kwijtgeraakt, zwaai dan niet langer met alleen een handvat.

Wees eerlijk en geef toe dat je je ijzer bent kwijtgeraakt, ontdek waar hij is gevallen, kijk naar de Meester, luister naar Zijn stem, neem de verantwoordelijkheid, weet dat het kruis van Jezus voldoende is om jou te herstellen en pak je ijzer vast.

Als jij jouw aandeel levert, kan God dat wonder in jouw leven verrichten!

Bekijk hier de bijpassend uitzending: Nieuwe kleding voor een nieuw leven 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


24 september 2020

Open niet de deur voor ellende!

In 1 Koningen 13:21-25 staat een vrij ongewoon verhaal. God laat hier iets zien; iets wat Hij onuitwisbaar in ons geheugen wil griffen: ongehoorzaamheid opent de deur naar rampspoed.


23 september 2020

Ben je alleen christen als het uitkomt?

Sommige christenen proberen God te gehoorzamen, maar alleen als het hun uitkomt. We kunnen niet willekeurig kiezen wanneer we gehoorzaam zijn.


22 september 2020

Grenzen aan gehoorzaamheid

De laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk God gehoorzaamheid aan de verschillende autoriteiten vindt. En een goede vraag is dan of er ooit een moment is waarop we...


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest