vandaag, 1 augustus 2020

7 principes – verantwoordelijkheid nemen

Vandaag zijn we bij de derde sleutel tot het herwinnen van je geestelijke ijzer beland. De eerste was het toegeven dat je je ijzer kwijt bent, de tweede was je richten op de Meester. De derde is verantwoordelijkheid nemen als je je geestelijke ijzer bent kwijtgeraakt.

Ik wil graag opnieuw 2 Koningen 6:5 erbij pakken:
En het gebeurde, toen een van hen een boomstam aan het vellen was, dat het ijzer in het water viel. Hij schreeuwde het uit: Ach, mijn heer, het was nog wel geleend!

Het is belangrijk om te begrijpen dat ijzeren bladen er niet zomaar afvallen. Ze vallen eraf omdat ze niet goed onderhouden zijn.

Ik heb uren gespendeerd aan het hakken van hout en ik heb meerdere goede bijlen gehad. Maar in al die jaren dat ik brandhout heb gehakt, is het me nog nooit gebeurd dat het ijzer eraf viel.

De enige reden waarom een ijzer eraf zou kunnen vallen is doordat degene die de bijl gebruikt er niet goed voor gezorgd heeft. Dit moet het geval geweest zijn bij de man van 2 Koningen 6. Hij was verantwoordelijk voor het onderhoud van zijn bijl.

Wat ik wil zeggen is: als je je ijzer bent kwijtgeraakt, moet je je verantwoordelijkheid nemen. Als het komt door iets wat jij hebt gedaan, of niet hebt gedaan, toon dan berouw. Neem je verantwoordelijkheid en geef anderen niet de schuld.

Hoe graag je ook met je vinger wilt wijzen naar de laatste kerk waar je bent geweest, of naar je partner, of je baas, of wie dan ook, niemand kan je ijzer van je afnemen. Alleen jij kan het verlies veroorzaken.

Geef niet langer anderen de schuld en neem de verantwoordelijkheid als je je ijzer bent kwijtgeraakt. Het is een noodzakelijke stap richting het herwinnen van je geestelijke ijzer.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Obstakels overwinnen – Belangrijke gebeden in de Bijbel: Gebed voor herstel





De overdenking van de voorgaande dagen


7 maart 2021

God is altijd goed

Heb je het idee dat God soms goed is, maar niet altijd? Dat Hij jou soms zegent, maar dat Hij soms ook de bron van jouw problemen is?


6 maart 2021

Geen paniek, maak je geen zorgen

Filippenzen 4:6-7 belooft: Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die...


5 maart 2021

Kracht in aantal – Janet Conley

Als we onze kracht bundelen in gebed, is dat wat er gebeurt. Het brengt vermenigvuldiging teweeg.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per email



Bemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest