vandaag, 1 augustus 2020

7 principes – verantwoordelijkheid nemen

Vandaag zijn we bij de derde sleutel tot het herwinnen van je geestelijke ijzer beland. De eerste was het toegeven dat je je ijzer kwijt bent, de tweede was je richten op de Meester. De derde is verantwoordelijkheid nemen als je je geestelijke ijzer bent kwijtgeraakt.

Ik wil graag opnieuw 2 Koningen 6:5 erbij pakken:
En het gebeurde, toen een van hen een boomstam aan het vellen was, dat het ijzer in het water viel. Hij schreeuwde het uit: Ach, mijn heer, het was nog wel geleend!

Het is belangrijk om te begrijpen dat ijzeren bladen er niet zomaar afvallen. Ze vallen eraf omdat ze niet goed onderhouden zijn.

Ik heb uren gespendeerd aan het hakken van hout en ik heb meerdere goede bijlen gehad. Maar in al die jaren dat ik brandhout heb gehakt, is het me nog nooit gebeurd dat het ijzer eraf viel.

De enige reden waarom een ijzer eraf zou kunnen vallen is doordat degene die de bijl gebruikt er niet goed voor gezorgd heeft. Dit moet het geval geweest zijn bij de man van 2 Koningen 6. Hij was verantwoordelijk voor het onderhoud van zijn bijl.

Wat ik wil zeggen is: als je je ijzer bent kwijtgeraakt, moet je je verantwoordelijkheid nemen. Als het komt door iets wat jij hebt gedaan, of niet hebt gedaan, toon dan berouw. Neem je verantwoordelijkheid en geef anderen niet de schuld.

Hoe graag je ook met je vinger wilt wijzen naar de laatste kerk waar je bent geweest, of naar je partner, of je baas, of wie dan ook, niemand kan je ijzer van je afnemen. Alleen jij kan het verlies veroorzaken.

Geef niet langer anderen de schuld en neem de verantwoordelijkheid als je je ijzer bent kwijtgeraakt. Het is een noodzakelijke stap richting het herwinnen van je geestelijke ijzer.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Obstakels overwinnen – Belangrijke gebeden in de Bijbel: Gebed voor herstel

De overdenking van de voorgaande dagen


24 september 2020

Open niet de deur voor ellende!

In 1 Koningen 13:21-25 staat een vrij ongewoon verhaal. God laat hier iets zien; iets wat Hij onuitwisbaar in ons geheugen wil griffen: ongehoorzaamheid opent de deur naar rampspoed.


23 september 2020

Ben je alleen christen als het uitkomt?

Sommige christenen proberen God te gehoorzamen, maar alleen als het hun uitkomt. We kunnen niet willekeurig kiezen wanneer we gehoorzaam zijn.


22 september 2020

Grenzen aan gehoorzaamheid

De laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk God gehoorzaamheid aan de verschillende autoriteiten vindt. En een goede vraag is dan of er ooit een moment is waarop we...


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest