vandaag, 30 juli 2020

7 principes – vooruitgang en groei

Zwaai je slechts met een greep?

Als je op dit moment eerlijk en transparant naar jouw leven kijkt, zeg je misschien dat je je ijzer bent kwijtgeraakt; je hebt die opwinding, de ijver, de geestelijke passie die je ooit had, verloren.

Als je inderdaad je ijzer bent kwijtgeraakt, hoe kun je die dan terugkrijgen? De komende zeven dagen zal ik je, aan de hand van 2 Koningen 6, helpen begrijpen hoe je je geestelijke ijzer kunt herwinnen.

Het eerste principe waar ik het over wil hebben, is gebaseerd op de man die het ijzer van zijn bijl verloor, zoals we in 2 Koningen 6:4,5 hebben gelezen:

Toen zij nu bij de Jordaan gekomen waren, hakten zij bomen om. En het gebeurde, toen een van hen een boomstam aan het vellen was, dat het ijzer in het water viel.

Het zou zinloos geweest zijn als hij was blijven hakken met een houten greep zonder ijzer eraan, of niet? Hij zou geen vooruitgang boeken.

En toch is dat wat een hoop christenen vandaag de dag doen. Ze zijn hun ijzer kwijtgeraakt en ze verrichten de handelingen, maar ze boeken geen vooruitgang.

Ze hakken met een houten greep!

Ze denken: ‘Ach, ik weet dat ik naar de kerk zou moeten gaan, dus dat doe ik dan ook. Zo lang ik bezig blijf, ziet misschien niemand wat er in mijn hart leeft.’ En ze doen dit niet slechts weken of maanden, maar sommigen doen dit jarenlang.

Geen vooruitgang, geen groei. Ze zwaaien gewoon met die greep zonder ijzeren blad.

Als dit een omschrijving van jou is, blijf dan niet gewoon zwaaien met de greep. Als je geen vooruitgang boekt, geef dit dan toe. Pas als je bereid bent toe te geven dat je niet groeit, kun je je geestelijke ijzer herwinnen.

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Bevlogen christen-zijn 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


6 maart 2021

Geen paniek, maak je geen zorgen

Filippenzen 4:6-7 belooft: Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die...


5 maart 2021

Kracht in aantal – Janet Conley

Als we onze kracht bundelen in gebed, is dat wat er gebeurt. Het brengt vermenigvuldiging teweeg.


4 maart 2021

De kracht van jouw gebed

Als jij in een bepaald gebied van je leven merkt dat je onvruchtbaar bent, bid dan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest