vandaag, 2 augustus 2020

7 principes – waar is de bijl gevallen?

De vierde sleutel tot het herwinnen van je ijzer kun je vinden in vers 6 van 2 Koningen 6:

De man Gods zei: Waar is het gevallen? En toen hij hem de plaats aangewezen had, sneed hij een stuk hout af, wierp het ernaartoe en deed het ijzer bovendrijven.

De woorden waar ik nu op wil focussen zijn: Waar is het gevallen? Dat is nogal een vraag. En kijk naar de reactie: hij wees hem de plaats aan.

Dat is de vierde sleutel; weten waar je je ijzer bent kwijtgeraakt. Je kunt je ijzer alleen terugvinden als je teruggaat naar die plek. En alleen als je bereid bent iets te doen aan datgene wat het kwijtraken van je ijzer veroorzaakt heeft, kun je je ijzer herwinnen.

Is het je opgevallen dat de man precies wist waar hij zijn ijzer verloren had? Als jij eerlijk bent, kun je waarschijnlijk precies vertellen wanneer je je geestelijke ijzer bent kwijtgeraakt of begon kwijt te raken.

Misschien was het toen je je beledigd voelde door wat iemand deed. Of misschien was het toen je te veel tv begon te kijken, of toen je met een bepaalde persoon begon om te gaan.

Op de vraag: ‘Waar is het gevallen?’ kun je niet direct de plaats aanwijzen. Neem de tijd om in je hart te kijken en wees stil. Het zal niet lang duren voor je het antwoord weet.

Dit is essentieel, want als je je ijzer wilt herwinnen, moet je beginnen op de plek waar je hem verloren bent.

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Overwinning over zonde (Romeinen 7) 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


19 september 2020

Gehoorzaamheid aan de overheid

Ik herinner me de dagen voor mijn bekering. Als ik door mijn achteruitkijkspiegel keek en ik zag een politieauto, dan werd ik onmiddellijk paranoïde. Daar had ik goede redenen voor.


18 september 2020

Gehoorzaamheid door geloof

Het moeilijke aan God gehoorzamen is dat dit altijd geloof eist. Hij vraagt ons soms om dingen te doen die niet logisch lijken. Andere momenten confronteert Hij ons met schijnbaar onmogelijke situaties


17 september 2020

Gehoorzaamheid in het huwelijk

Als een man oprecht van zijn vrouw houdt, en voor haar zorgt zoals Christus voor de kerk zorgt, en de vrouw respecteert haar man, dan zal het goed gaan binnen dit huwelijk.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest