vandaag, 19 augustus 2021

Bescherm je huwelijk tegen affaires door positieve woorden

De eerste manier waarop je je huwelijk kunt beschermen tegen affaires, is door je huwelijk te kruiden met bevestigende, positieve woorden.

In Hooglied 7:1-6 lezen we hoe Salomo zijn bruid bevestigde:

Hoe mooi zijn uw schreden in uw sandalen, vorstendochter. De rondingen van uw heupen zijn als halssieraden, het werk van kunstenaarshanden. Uw navel is als een ronde schaal waarin geen gemengde wijn ontbreekt. Uw buik is als een hoop tarwe, omgeven door lelies. Uw beide borsten zijn als twee kalfjes, de tweeling van een gazelle. Uw hals is als de ivoren toren, uw ogen zijn als de vijvers te Hesbon bij de poort Bath-Rabbim. Uw neus is als de toren van de Libanon, die uitziet op Damascus. Uw hoofd is op u als de Karmel en uw haartooi is als roodpurper, de Koning zit gevangen in de lokken. Wat bent u mooi, wat bent u lieflijk, liefste, vol van genot!

Salomo wist dat het heel belangrijk was dat hij zijn bruid complimenteerde over haar lichaam. In hoofdstuk 1 kun je lezen dat het voor haar een reden voor onzekerheid was.

Deze Sulammitische was een meisje van het platteland. Ze zei: ‘Zie niet op mij neer omdat ik donker ben.’ Ze was gebruind door haar werk op de wijngaarden. En vergeleken met de blanke, verwende dames van het hof, voelde zij zich erg onzeker.

Daarom overlaadt Salomo haar heel wijs met complimentjes op het gebied waarop zij zich het meest onzeker voelt.

Spreek liever bevestigende woorden tegen je partner dan neerbuigende woorden. Als je partner hunkert naar bevestiging en het komt niet uit jouw mond, opent dit een deur voor verleiding. De duivel zal iemand anders sturen die oprechte complimenten geeft. En als iemand hiernaar hunkert, zal hij of zij zich hiertoe aangetrokken voelen.

Loof elkaar rijkelijk. Dat is heel belangrijk.

Bekijk de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 3/5

De overdenking van de voorgaande dagen


27 september 2021

Jezus is de allerhoogste

De acht verzen in Hebreeën 1:1-8 vertellen ons dat Jezus de allerhoogste is, hoger dan alle engelen.


26 september 2021

Een gehoorzame houding

In Hebreeën 1:1-8 staat: Nadat God voorheen vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had door de profeten, heeft Hij in deze laatste dagen tot ons gesproken...


25 september 2021

De beloning voor gehoorzaamheid

Er zijn twee verzen waar ik je in de overdenking van vandaag op wil wijzen. Het eerste is Jesaja 1:19, waar God zegt: Als u gewillig bent en luistert, zult...


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest