vandaag, 21 augustus 2020

Bescherm je huwelijk tegen affaires door samen tijd door te brengen

Vandaag wil ik je de tweede manier geven waardoor je huwelijk bestand is tegen affaires. En dat is door een metgezel te zijn voor je partner, door samen tijd door te brengen en gewoon van elkaars gezelschap te genieten.

In Hooglied 7 lezen we de verzen 10-13:

Ik ben van mijn Liefste en Zijn begeerte gaat naar mij uit. Kom, mijn Liefste, laten wij naar buiten gaan, het veld in, laten wij overnachten in de dorpen. Laten wij vroeg opstaan om naar de wijngaarden te gaan om te zien of de wijnstok uitloopt, of de knoppen zich hebben geopend, of de granaatappelbomen gaan bloeien. Daar zal ik U mijn liefde geven. De liefdesappels geven hun geur

en aan onze deuren hangen allerlei kostelijke vruchten, verse en ook oude. Mijn Liefste, die heb ik voor U bewaard!

Salomo en zijn bruid brachten tijd door met elkaar. Het was een essentieel onderdeel van hun relatie. En dat moet zo zijn binnen elk huwelijk.

Als jullie uit elkaar zijn gegroeid, stel ik voor dat jullie elk een lijst maken van dingen die je graag doet, of dingen die je graag wilt proberen. Dit kan van alles zijn, zoals op zoek gaan naar antieke spullen, naar rommelmarkten gaan, wandelen, fietsen, vissen, musea bezoeken, voetbal kijken, winkelen, tuinieren, snorkelen, lezen, skydiving, koken, hiken, puzzelen, fotografie … wat dan ook.

Als jullie lijstje af is, vergelijk ze dan met elkaar en zie welke dingen overeenkomen. Pik er twee of drie dingen uit en probeer die samen te doen. Heb plezier samen.

Zet tijd apart om elke paar weken ten minste één activiteit samen te doen. Als je kinderen hebt, regel dan een oppas zodat jullie met zijn tweeën zijn. Het zal het beste cadeau zijn dat je je kinderen kunt geven.

Als je geen dingen samen doet, zul je merken dat je uit elkaar groeit.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 3/5

De overdenking van de voorgaande dagen


7 mei 2021

Je bent rijkelijk gezegend door God

De zegeningen die door de Heilige Geest aan ons toegekend worden, omvatten elke zegen die we van God ontvangen, of het nu om materiële, lichamelijke, emotionele of geestelijke zegen gaat.


6 mei 2021

Een leven van respect en gehoorzaamheid

Het is belangrijk om te begrijpen dat gehoorzaamheid te maken heeft met een uiterlijke daad, terwijl eren te maken heeft met de innerlijke gesteldheid van je hart.


5 mei 2021

Wees genadig!

Jezus wilde deze waarheid op ons hart drukken: als je vergeving, liefde en genade geeft, zul je dit in een goede, vastgedrukte, geschudde maat terugontvangen.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest