vandaag, 30 augustus 2021

Bevrijd van verslavingen

We leven in een samenleving waarin heel veel verschillende verslavingen voorkomen. Misschien ben jij gebonden aan sigaretten, of aan alcohol,
of pornografie, of boosheid, of wat dan ook. Waar je ook aan verslaafd bent, Gods hand en Zijn heilige arm kunnen
jou optillen en je bevrijden. In Psalm 98:1 staat:

Zijn rechterhand en Zijn heilige arm hebben Hem heil gebracht. In het Oude Testament lezen we herhaaldelijk hoe God Zijn volk redde van de slavernij door middel van Zijn machtige hand en zijn uitgestrekte arm.

Ik heb een vraag voor je: gebeurt dit willekeurig? Moeten we afwachten of wij een van de gelukkigen zijn naar wie God Zijn machtige hand uitstrekt? Of is er iets wat wij hier zelf aan kunnen doen?

Het antwoord is ja, wij kunnen iets doen. We moeten samenwerken met God.

In Jesaja 51:5 vertelt God ons:
Mijn gerechtigheid is nabij, Mijn heil treedt tevoorschijn en Mijn armen zullen de volken oordelen, de kustlanden zullen op Mij wachten en op Mijn arm zullen ze hopen.

We kunnen met God samenwerken door te vertrouwen op Zijn arm en niet op onze eigen arm. Als je Gods machtige arm wilt zien bewegen namens jou, vertrouw dan op Hem alleen! Vertrouw niet op je intelligentie, je vindingrijkheid, je opleiding, je status in het leven, je rijkdom of op wat dan ook.

Vertrouw alleen op God. Vestig je hoop op Hem. Dan zul je overwinnen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Hoe kan je zegevierend leven

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest