vandaag, 20 mei 2020

Bid vol geloof!

In de laatste overdenkingen hebben we gekeken naar geloof, naar hoe echt geloof eruitziet en naar het motief achter het geloof dat God behaagt.

In Jakobus 5:15 staat:

En het gelovig gebed zal de zieke behouden en de Heere zal hem weer oprichten. En als hij zonden gedaan heeft, zal hem dat vergeven worden.

Het is duidelijk dat Jakobus ons wil laten weten dat als we een gelovig gebed bidden, God zal antwoorden. In dit gedeelte wordt ons verteld dat God door gebed de zieken zal genezen en hen weer zal oprichten.

Wat maakt een gebed een gelovig gebed? Er zijn drie elementen die we de afgelopen dagen besproken hebben.

Een gelovig gebed is een gebed dat:

  1. Niet Het is een gebed zonder twijfels en het wankelt niet. Het houdt vast aan de belofte van God;
  2. Wordt gevolgd door overeenkomstige daden;
  3. Met de juiste motieven gebeden wordt.

Jakobus noemde Elia als voorbeeld van iemand die een gelovig gebed bad. Ik wil je aanmoedigen zijn verhaal in 1 Koningen 17 te lezen. Daar lees je dat door het gelovige gebed, God de hemel sloot waardoor er geen regen viel. En toen, na nog een gelovig gebed, werd de hemel geopend waardoor de regen neerstroomde.

Elia sprak zijn geloof uit toen hij zei: Ik hoor het gedruis van de stortregen al (NBV). Hij sprak deze woorden van geloof nog voor er een wolkje aan de lucht te zien was, of voordat er een druppeltje regen was gevallen!

Als jij en ik niet wankelen in geloof, als we ons geloof laten zien door overeenkomstige daden en als we bidden met de juiste motieven, zal God handelen. Net zoals Elia de regen in geloof hoorde, kun jij de regen horen, waar die regen ook voor staat in jouw leven. Dat is een gelovig gebed.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Heer, leer ons bidden 1/5

De overdenking van de voorgaande dagen


9 juli 2020

God roept je

De roep van Gods liefde ligt soms begraven onder persoonlijke ambities, zorgen en problemen, dagelijkse routines en de drukte.


8 juli 2020

Geen ongelovigen in de hel

Iedereen in de hel gelooft in het evangelie. Ze schreeuwen het uit om te voorkomen dat hun dierbaren net zoals zij eindigen.


7 juli 2020

God in de natuur

God spreekt tot de mensen door middel van de natuur. Zijn schepping. Of iemand nu naar een vallende ster kijkt, of naar een zonsondergang.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest