vandaag, 9 juni 2020

De kracht van leeg zijn

Misschien zit je op dit moment in een zeer stressvolle periode en heb je het gevoel dat je zo niet door kunt gaan. Ik wil dat je weet dat je niet alleen bent. Zelfs een aantal van de grootste mannen en vrouwen van God hebben hetzelfde meegemaakt.

Een van die personen is de profeet Elia over wie ik het in de overdenking van gisteren had. Na een geweldige geestelijke overwinning over de priesters van Baäl, ontdekken we dat hij op de vlucht slaat en zich afvraagt of het leven de moeite waard is.

We lezen het verhaal in 1 Koningen 19:4-6:

Hijzelf liep echter een dagreis de woestijn in, ging onder een bremstruik zitten en bad om te mogen sterven. Hij zei: Het is genoeg. Neem nu mijn leven, HEERE, want ik ben niet beter dan mijn vaderen.

Hij ging onder een bremstruik liggen slapen, en zie, een engel raakte hem aan en zei tegen hem: Sta op, eet. Hij keek op, en zie, aan zijn hoofdeinde lag een koek, op kolen gebakken, en een kruik water. Hij at en dronk en ging vervolgens weer liggen.

Elia had die ‘lege’ plek in zijn leven bereikt. Er was niets meer over. Hij had alles gegeven en de tank was leeg.

Misschien voel jij je precies zo. Je staat op het punt om op te geven. Je denkt: ‘Ik heb er genoeg van. Ik ben er klaar mee. Ik heb genoeg van de druk en van al het gedoe, ik kan niet meer. Ik ben op!’

Is het je opgevallen dat toen Elia aan het einde van zijn krachten was, God ingreep? Leeg zijn, geen kracht meer hebben, is niet slecht. Als je naar God kijkt, is Hij bereid om jou te helpen.

Bekijk hier de bijpassende uitzendung: Drie geloofsverhalen

De overdenking van de voorgaande dagen


22 januari 2021

Echte tevredenheid

Als je over de schutting kijkt, lijkt het gras aan de andere kant altijd groener. Maar als je over de schutting springt, ontdek je dat het kunstgras is.


21 januari 2021

Momenten waarop we God moeten zoeken – deel 2

Ik geef het niet graag toe, maar er zijn momenten geweest dat ik God ernstiger heb gezocht wanneer ik in de problemen zat.


20 januari 2021

Momenten waarop we God moeten zoeken – deel 1

Als je bang of angstig bent, is het tijd om de Heer te zoeken. Als je Hem zoekt, kun je vewachten dat je bevrijd zal worden.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest