vandaag, 5 juni 2022

De put vermijden

De afgelopen dagen hebben we gekeken naar wat het kost om uit de put te klimmen. We hebben gekeken naar wat je moet doen als alles in je leven overhoop ligt.

Maar er is één kuil waar we, zonder de genade en voorziening van God, allemaal in terechtkomen. Een aantal van de wonderbaarlijkste verzen in de Bijbel kun je vinden in Psalm 49:8-10 (NBV). Deze verzen wijzen ons op de enige manier waarop je de kuil van de eeuwigheid kunt vermijden.

Geen mens kan een ander vrijkopen, wat God vraagt voor een leven, is niet te betalen. De prijs van het leven is te hoog, in eeuwigheid niet op te brengen. Onmogelijk dat iemand voor altijd zou leven, de kuil van het graf nooit zou zien.

Dit zijn krachtige woorden. Het is voor veel mensen zo gemakkelijk te geloven dat hun rijkdom, hun kracht en hun goedheid op een dag genoeg zullen zijn om hen te redden.

Maar de enige manier om het eeuwige leven te kunnen hebben en niet de kuil van het graf te zien is door te beseffen dat je niets kunt doen en geen enkel bedrag kunt betalen om je eigen ziel te redden. Waarom niet? Omdat de prijs van je ziel erg hoog is, hoger dan iemand ooit zou kunnen betalen.

De aankoopprijs was het vergoten bloed van de Zoon van God aan het kruis op Golgotha. Alleen door Zijn offer te aanvaarden kan je ziel vrijgekocht worden. Goede werken kunnen er niet voor zorgen. Persoonlijke offers werken niet. De prijs is al betaald.

Ik ga ervan uit dat je Gods geschenk van het eeuwige leven door Jezus Christus hebt aanvaard. Als dat zo is, prijs Hem dan vandaag omdat Hij je gered heeft van de kuil van de hel en omdat Hij de hoogste prijs voor jou betaald heeft.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het kruis – een ergernis? 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


26 juni 2022

Je dagvaarding

Ik wil op een dag horen: ‘Goed gedaan, goede en trouwe dienaar.’ Ik neem Gods roeping serieus.


25 juni 2022

Je drievoudige roeping

Ik bid dat je je roeping vandaag zult omarmen en in vervulling zult laten gaan.


24 juni 2022

Je kunt een beloning verwachten

Op een dag staan wij voor Gods troon en leggen wij rekenschap af van ons leven. We zullen publiekelijk beloond worden als we onze taak hebben volbracht.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest