vandaag, 1 maart 2020

Dubbele standaard

Ik wil nog een keer de Bijbeltekst lezen die we gisteren ook lazen, Titus 2:9-10:

Vermaan de slaven dat zij hun eigen meester onderdanig zijn en dat zij hun in alles welbehaaglijk zijn, zonder tegen te spreken, dat ze niets ontvreemden, maar hun alle goede trouw bewijzen, opdat zij het onderwijs van God, onze Zaligmaker, in alles tot sieraad mogen strekken.

Als onze levensstijl niet strookt met ons geloof, maken we het evangelie onaantrekkelijk. Als ons leven niet strookt met wat we beweren te geloven, wordt het evangelie onsmakelijk en onaantrekkelijk voor niet-kerkelijke mensen.

Neem de verzen hierboven. Paulus zegt in feite dat we het evangelie onaantrekkelijk maken als we dingen ontvreemden (stelen) of onze baas tegenspreken.

Je maakt van het evangelie geen sieraad als je geen respect toont naar je baas toe, het bedrijf afzet, de telefoon en computer op je werk voor persoonlijke zaken gebruikt, extra lang pauzeert, of papier, nietmachines, pennen of andere dingen steelt.

Je moet het evangelie niet onaantrekkelijk maken en vervolgens flyers uit gaan delen aan je collega’s of baas om hen uit te nodigen voor een kerkdienst.

Dit geldt niet alleen voor je werk. Dit geldt voor alle gebieden. Leef ook thuis niet volgens een dubbele standaard. Als je dat wel doet, zullen je kinderen God niet meer willen dienen. Als je veel met sport bezig bent en je vloekt veel, vals speelt of gauw kwaad wordt, maak je het evangelie onaantrekkelijk.

In 2 Korinthe 3:2 zegt Paulus: U bent onze brief, geschreven in onze harten, gekend en gelezen door alle mensen.

Voor sommige mensen zijn wij de enige Bijbel die zij ooit zullen lezen. Zij kijken naar ons leven.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Gods handboek voor jouw leven 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


24 september 2020

Open niet de deur voor ellende!

In 1 Koningen 13:21-25 staat een vrij ongewoon verhaal. God laat hier iets zien; iets wat Hij onuitwisbaar in ons geheugen wil griffen: ongehoorzaamheid opent de deur naar rampspoed.


23 september 2020

Ben je alleen christen als het uitkomt?

Sommige christenen proberen God te gehoorzamen, maar alleen als het hun uitkomt. We kunnen niet willekeurig kiezen wanneer we gehoorzaam zijn.


22 september 2020

Grenzen aan gehoorzaamheid

De laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk God gehoorzaamheid aan de verschillende autoriteiten vindt. En een goede vraag is dan of er ooit een moment is waarop we...


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest