vandaag, 5 februari 2020

Gebed: het moet altijd concreet zijn

Ik wil verdergaan met het onderwerp van de overdenking van gisteren. Ik wil kijken naar iets waarvan ik geloof dat het heel diep gaat. Het staat in Romeinen 10:1, waar Paulus zegt:

Broeders, de oprechte wens van mijn hart en mijn gebed tot God voor Israël is gericht op hun zaligheid.

Het is belangrijk om te bidden dat mensen gered worden. Paulus uitte dit verlangen in zijn gebeden.

Ik denk dat als ik aan een willekeurige christen zou vragen: ‘Verlang je ernaar dat je familie gered wordt?’ ze dit zouden beamen. Of als ik zou vragen of hij of zij ernaar verlangt dat vrienden of collega’s gered worden, dan zou diegene dit vast en zeker bevestigen.

Nou, dat is geweldig. Dat is prijzenswaardig, maar het is niet voldoende. Jouw verlangen moet worden omgezet in gebed. Het is niet genoeg om er alleen naar te verlangen dat ze gered worden. Dat verlangen moet vertaald worden naar gebed. Gebed dat ze gered mogen worden.

Het is prima om een algemeen gebed te bidden, maar het is beter om specifiek te bidden. Ik wil je aanmoedigen een lijst te maken van alle mensen in jouw leven – familieleden, vrienden en collega’s – die nog niet gered zijn. Doe vervolgens je best om elke dag voor die mensen te bidden.

De meeste christenen verlangen ernaar dat mensen gered worden, maar niet alle christenen bidden voor de redding van de mensen van wie ze houden. En nog minder mensen bidden voor de redding van de mensen met wie ze samenwerken.

Zet je verlangen om in gebed voor de mensen in jouw leven die gered moeten worden. Begin vandaag nog.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Laat het aan de Heilige Geest over 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


22 september 2020

Grenzen aan gehoorzaamheid

De laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk God gehoorzaamheid aan de verschillende autoriteiten vindt. En een goede vraag is dan of er ooit een moment is waarop we...


21 september 2020

Gehoorzaamheid op je werk

Ik geloof dat we als christenen de beste werknemers ter wereld zouden moeten zijn. We zouden zo hard moeten werken en zo’n goede houding op ons werk moeten hebben dat we een voorbeeld zijn voor onze collega´s.


20 september 2020

Betaal belasting!

Hoewel ik er niet van houd om hard te werken en vervolgens een groot deel van elke dollar die ik verdien aan de overheid te geven, is het wel het juiste om te doen.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest