vandaag, 10 september 2021

Geestelijke droogte – ga iemand anders helpen

Jesaja 58:10,11 geeft een heel goed recept tegen depressie. Er staat:

Als u uw hart opent voor de hongerigen, en de verdrukte ziel verzadigt, dan zal uw licht in de duisternis opgaan, en uw donkerheid als de middag zijn. En de HEERE zal u voortdurend leiden, Hij zal uw ziel in dorre streken verzadigen, uw beenderen kracht geven; u zult zijn als een bevloeide tuin,als een bron waarvan het water nooit ontbreekt.

Neem even de tijd om na te denken over wat God zegt. Denk aan de belofte: Als jij je hart opent voor de hongerigen, en de verdrukte ziel verzadigt, dan zal Hij je ziel in dorre streken verzadigen.

Als jij aan een depressie lijdt en je hebt het gevoel dat er een grote, diepe leegte in je leven is, dan heb ik een recept voor jou, gebaseerd op dit gedeelte. Ben je er klaar voor?

Ga iemand anders helpen. Zoek een taak in je kerk, bij een lokale vrijwilligersorganisatie of bij het Leger des Heils. Help mensen die door een moeilijke periode gaan. Geef een paar dagen per week van jezelf en help anderen die het moeilijk hebben.

God belooft dat als jij je hart voor de hongerigen opent en de verdrukte ziel helpt, Hij jouw ziel in dorre streken verzadigt.

Richt je niet op je eigen problemen, op je eigen depressieve gevoelens en op het gevoel dat alles tegenzit. Ga iemand anders helpen. Plaats alles weer in het juiste perspectief. Er zijn een hoop mensen die er heel wat slechter aan toe zijn dan jij en je zult ontdekken dat, als jij je focus verandert, God weer regen in jouw leven zal brengen.

Als je ziel droog en dor is, krijgt je ziel water als je iemand anders helpt. Hoe sneller hoe beter.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het streven naar liefde en het goede

De overdenking van de voorgaande dagen


25 mei 2022

Zeven taken van de gemeente: 7. Weten over een beloning

Als ik in de hemel kom, wil ik graag horen: ‘Goed gedaan, goede en trouwe dienaar.’


24 mei 2022

Zeven taken van de gemeente: 6. Uit de Bijbel vertellen

Als wij getuigen over Jezus, moeten wij de mensen vertellen over de beloften in de Bijbel.


23 mei 2022

Wees vervuld met de Heilige Geest

In de overdenking van gisteren hebben we het vijfde aspect behandeld dat belangrijk is bij het winnen van zielen. Dat is de Heilige Geest, onze Trooster. De Heilige Geest is...


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest