vandaag, 10 september 2021

Geestelijke droogte – ga iemand anders helpen

Jesaja 58:10,11 geeft een heel goed recept tegen depressie. Er staat:

Als u uw hart opent voor de hongerigen, en de verdrukte ziel verzadigt, dan zal uw licht in de duisternis opgaan, en uw donkerheid als de middag zijn. En de HEERE zal u voortdurend leiden, Hij zal uw ziel in dorre streken verzadigen, uw beenderen kracht geven; u zult zijn als een bevloeide tuin,als een bron waarvan het water nooit ontbreekt.

Neem even de tijd om na te denken over wat God zegt. Denk aan de belofte: Als jij je hart opent voor de hongerigen, en de verdrukte ziel verzadigt, dan zal Hij je ziel in dorre streken verzadigen.

Als jij aan een depressie lijdt en je hebt het gevoel dat er een grote, diepe leegte in je leven is, dan heb ik een recept voor jou, gebaseerd op dit gedeelte. Ben je er klaar voor?

Ga iemand anders helpen. Zoek een taak in je kerk, bij een lokale vrijwilligersorganisatie of bij het Leger des Heils. Help mensen die door een moeilijke periode gaan. Geef een paar dagen per week van jezelf en help anderen die het moeilijk hebben.

God belooft dat als jij je hart voor de hongerigen opent en de verdrukte ziel helpt, Hij jouw ziel in dorre streken verzadigt.

Richt je niet op je eigen problemen, op je eigen depressieve gevoelens en op het gevoel dat alles tegenzit. Ga iemand anders helpen. Plaats alles weer in het juiste perspectief. Er zijn een hoop mensen die er heel wat slechter aan toe zijn dan jij en je zult ontdekken dat, als jij je focus verandert, God weer regen in jouw leven zal brengen.

Als je ziel droog en dor is, krijgt je ziel water als je iemand anders helpt. Hoe sneller hoe beter.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het streven naar liefde en het goede

De overdenking van de voorgaande dagen


18 oktober 2021

Wat beschermt je huwelijk?

Als ik om mij heen kijk, maakt het mij verdrietig om te zien hoeveel christelijke huwelijken kapot gaan door overspel. Zo zou het niet moeten zijn!


17 oktober 2021

Geen spijt

Vind jij gedachten aan de dood onverdraaglijk? Als je deze vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is de kans aanwezig dat je niet klaar bent om onze Heer te ontmoeten.


16 oktober 2021

Het beste komt nog!

Wat zegt Paulus? Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Als ik sterf zal ik bij Jezus zijn. En dat is niet een beetje beter, maar verreweg het beste.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest