vandaag, 12 september 2021

Geestelijke droogte – vraag God om Zijn zegen

Afgelopen week hebben we ontdekt wat geestelijke droogte veroorzaakt. Daarna hebben we geleerd hoe we die droogte kunnen doorbreken.

Ik wil dat je het volgende begrijpt. Zelfs als je God serieus zoekt en je zonden belijdt, of je focus verandert en God op de eerste, anderen op de tweede en jezelf op de laatste plaats zet, moet je nog steeds bidden voor regen.

Ga er niet gewoon vanuit dat Gods zegen automatisch zal komen. Je moet er nog steeds om vragen. Zacharia 10:1 leert ons deze waarheid:

Vraag de HEERE om regen ten tijde van de late regen. De HEERE maakt de onweerswolken, en Hij zal hun regen geven voor ieder gewas op het veld.

Vroeger las ik dit en vroeg ik me af: ‘God, ik begrijp het niet. Als het tijd is voor de late regen, als het regenseizoen aanvangt, waarom zou je dan om regen vragen? Valt er niet automatisch regen? Als het regenseizoen daar is, waarom moet je dan bidden voor regen?’

Omdat je er niet vanuit kunt gaan dat het automatisch zal vallen.

In Jakobus 5:17,18 staat het verhaal over Elia van 1 Koningen 18. Jakobus geeft ons de zeer korte versie. Maar het vertelt ons iets heel belangrijks:

Elia was een mens net zoals wij en hij deed een vurig gebed dat het niet zou regenen, en het regende niet op de aarde, drie jaar en zes maanden. En hij bad opnieuw, en de hemel gaf regen en de aarde bracht haar vrucht voort.

Wat zorgde ervoor dat het niet meer regende? Zijn gebed. Wat zorgde ervoor dat het weer ging regenen? Zijn gebed.

Vraag God vandaag om de zegen van Zijn regen over jouw leven!

bekijk hier de bijpassende uitzending: Het beste van God voor U: Bijbelse gebeden van betekenis 5/8

De overdenking van de voorgaande dagen


18 oktober 2021

Wat beschermt je huwelijk?

Als ik om mij heen kijk, maakt het mij verdrietig om te zien hoeveel christelijke huwelijken kapot gaan door overspel. Zo zou het niet moeten zijn!


17 oktober 2021

Geen spijt

Vind jij gedachten aan de dood onverdraaglijk? Als je deze vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is de kans aanwezig dat je niet klaar bent om onze Heer te ontmoeten.


16 oktober 2021

Het beste komt nog!

Wat zegt Paulus? Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Als ik sterf zal ik bij Jezus zijn. En dat is niet een beetje beter, maar verreweg het beste.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest