vandaag, 11 september 2022

Geestelijke droogte – vraag God om Zijn zegen

Afgelopen week hebben we ontdekt wat geestelijke droogte veroorzaakt. Daarna hebben we geleerd hoe we die droogte kunnen doorbreken.

Ik wil dat je het volgende begrijpt. Zelfs als je God serieus zoekt en je zonden belijdt, of je focus verandert en God op de eerste, anderen op de tweede en jezelf op de laatste plaats zet, moet je nog steeds bidden voor regen.

Ga er niet gewoon vanuit dat Gods zegen automatisch zal komen. Je moet er nog steeds om vragen. Zacharia 10:1 leert ons deze waarheid:

Vraag de HEERE om regen ten tijde van de late regen. De HEERE maakt de onweerswolken, en Hij zal hun regen geven voor ieder gewas op het veld.

Vroeger las ik dit en vroeg ik me af: ‘God, ik begrijp het niet. Als het tijd is voor de late regen, als het regenseizoen aanvangt, waarom zou je dan om regen vragen? Valt er niet automatisch regen? Als het regenseizoen daar is, waarom moet je dan bidden voor regen?’

Omdat je er niet vanuit kunt gaan dat het automatisch zal vallen.

In Jakobus 5:17,18 staat het verhaal over Elia van 1 Koningen 18. Jakobus geeft ons de zeer korte versie. Maar het vertelt ons iets heel belangrijks:

Elia was een mens net zoals wij en hij deed een vurig gebed dat het niet zou regenen, en het regende niet op de aarde, drie jaar en zes maanden. En hij bad opnieuw, en de hemel gaf regen en de aarde bracht haar vrucht voort.

Wat zorgde ervoor dat het niet meer regende? Zijn gebed. Wat zorgde ervoor dat het weer ging regenen? Zijn gebed.

Vraag God vandaag om de zegen van Zijn regen over jouw leven!

bekijk hier de bijpassende uitzending: Het beste van God voor U: Bijbelse gebeden van betekenis 5/8

De overdenking van de voorgaande dagen


3 februari 2023

Het hangt van jou af!

Als je met God wandelt, is dat te zien aan je houding, je manier van werken en je gezichtsuitdrukking. Het is een duidelijk verschil waardoor mensen zullen vragen naar je geloof.


2 februari 2023

Gebed voor mensen die Jezus nog niet kennen

Bid voor de verloren mensen in jouw leven en stop niet met bidden totdat zij gered worden.


1 februari 2023

Gebed: het moet altijd concreet zijn

De meeste christenen verlangen ernaar dat mensen gered worden, maar niet alle christenen bidden voor de redding van de mensen van wie ze houden.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest