vandaag, 25 juli 2020

Geestelijke scherpte – hoe herwin ik die?

De komende paar overdenkingen wil ik iets behandelen wat op een bepaald moment van invloed is op iedere christen: het verliezen van je geestelijke scherpte.

God wil dat wij geestelijk scherp blijven. Lees Prediker 10:10 maar eens:

Als het ijzer bot wordt en iemand slijpt de snede niet, dan moet hij meer kracht zetten. Het voornaamste om te slagen is wijsheid.

God gebruikt deze analogie om een heel belangrijke waarheid te illustreren: als je je geestelijke scherpte, of je geestelijke ijzer, verliest, verlies je ook je effectiviteit.

Misschien voel je je op dit moment zo. Hoewel je veel moeite doet, boek je in je geestelijke leven weinig vooruitgang. God wil dat je vooruitgaat. Hij wil niet dat je geestelijke leven stilstaat.

De vader van een vriend van mij was jaren geleden houthakker. In die tijd werden bomen nog met een bijl omgehakt.

Op een dag legde zijn vader uit hoe hij te werk ging. Nadat hij een boom had omgehakt, ging hij op de stronk van de boom zitten die hij net had omgehakt. Vervolgens haalde hij een vijl uit zijn riem en sleep hiermee het ijzer van de bijl. Hij ging hier net zolang mee door tot de bijl weer scherp was. Dan ging hij verder met de volgende boom.

Iedere keer als hij een boom omgehakt had, deed hij hetzelfde. Maar hij zei dat de meeste mannen dit niet deden. Zij wilden gewoon doorgaan. Ze wilden niet stoppen om hun bijl te slijpen.

Hij zei dat hij meer gedaan kreeg dan die andere mannen, terwijl het hem veel minder moeite kostte. Zij moesten meer kracht uitoefenen en kregen toch minder gedaan.

De komende paar dagen wil ik kijken naar wat er nodig is om je geestelijke ijzer te herwinnen.

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Met frisse moed

De overdenking van de voorgaande dagen


7 maart 2021

God is altijd goed

Heb je het idee dat God soms goed is, maar niet altijd? Dat Hij jou soms zegent, maar dat Hij soms ook de bron van jouw problemen is?


6 maart 2021

Geen paniek, maak je geen zorgen

Filippenzen 4:6-7 belooft: Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die...


5 maart 2021

Kracht in aantal – Janet Conley

Als we onze kracht bundelen in gebed, is dat wat er gebeurt. Het brengt vermenigvuldiging teweeg.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest