vandaag, 27 juli 2020

Geestelijke scherpte – instrumenten in Gods hand

Gisteren zagen we dat het eerste teken waaraan je kunt herkennen of iemand zijn geestelijke scherpte is kwijtgeraakt, is dat diegene niet langer de stem van de Heilige Geest en Zijn leiding herkent.

Het tweede kenmerk, is dat diegene zijn of haar bruikbaarheid als een instrument van God verliest.

Openbaring 14:14-16 vertelt ons:

En ik zag, en zie, een witte wolk, en op de wolk zat Iemand als een Mensenzoon, met op Zijn hoofd een gouden kroon en in Zijn hand een scherpe sikkel. En een andere engel kwam uit de tempel en riep met luide stem tegen Hem Die op de wolk zat: Zend Uw sikkel en maai, want het uur om te maaien is voor U gekomen, omdat de oogst van de aarde geheel rijp is geworden. En Hij Die op de wolk zat, zond Zijn sikkel op de aarde, en de aarde werd gemaaid.

Die Iemand die op een wolk zat met een kroon op Zijn hoofd, is Jezus. De oogst op aarde is de redding van de verloren mensheid; mannen en vrouwen die nog geen relatie met God hebben.

Wat is de scherpe sikkel dan? Dat is de Kerk. Dat ben jij. Dat ben ik. Als God de oogst van de verloren mensheid gaat zaaien, zal dat gebeuren door middel van Zijn kinderen.

Jij en ik moeten een scherpe sikkel zijn in Gods hand in Zijn grote plan voor de verlossing van de mensheid. Dat zijn de huisvrouw, de arts, de zakenman, de student, de vrachtwagenchauffeur … iedereen. We moeten onze gaven en talenten inzetten om mensen tot geloof te brengen en hen te begeleiden.

Laten we vastbesloten zijn om een effectief instrument – een scherpe sikkel – te zijn in de hand van God.

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De dienst die God erkent 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


24 september 2020

Open niet de deur voor ellende!

In 1 Koningen 13:21-25 staat een vrij ongewoon verhaal. God laat hier iets zien; iets wat Hij onuitwisbaar in ons geheugen wil griffen: ongehoorzaamheid opent de deur naar rampspoed.


23 september 2020

Ben je alleen christen als het uitkomt?

Sommige christenen proberen God te gehoorzamen, maar alleen als het hun uitkomt. We kunnen niet willekeurig kiezen wanneer we gehoorzaam zijn.


22 september 2020

Grenzen aan gehoorzaamheid

De laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk God gehoorzaamheid aan de verschillende autoriteiten vindt. En een goede vraag is dan of er ooit een moment is waarop we...


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest