vandaag, 28 juli 2020

Geestelijke scherpte – jouw taak in Gods plan

2 Koningen 6:1-7 geeft ons inzicht in hoe we ons geestelijke ijzer kunnen herwinnen:

De leerling-profeten zeiden tegen Elisa: Zie toch, de plaats waar wij voor uw ogen wonen, is voor ons te krap. Laten wij toch naar de Jordaan gaan en ieder daarvandaan een boomstam nemen, en er een verblijfplaats voor ons maken om er te wonen. En hij zei: Ga maar. En een van hen zei: Gaat u toch alstublieft mee met uw dienaren. En hij zei: Ik ga zelf mee. Zo ging hij met hen mee. Toen zij nu bij de Jordaan gekomen waren, hakten zij bomen om. En het gebeurde, toen een van hen een boomstam aan het vellen was, dat het ijzer in het water viel. Hij schreeuwde het uit: Ach, mijn heer, het was nog wel geleend! De man Gods zei: Waar is het gevallen? En toen hij hem de plaats aangewezen had, sneed hij een stuk hout af, wierp het ernaartoe en deed het ijzer bovendrijven. Hij zei: Haal het naar u toe. Toen strekte hij zijn hand uit en pakte het.

Er zijn een aantal principes die ik uit dit verhaal wil halen.

Hoewel we ons zullen richten op die ene man die het ijzer (van zijn bijl) verloor, wil ik het vandaag hebben over de meerderheid.

Zoals we in dit Bijbelgedeelte zien, moet de school voor de profeten uitgebreid worden. Er moest een groter gebouw gebouwd worden. Iedereen moest een aandeel leveren in Gods plan. Er staat: ‘Laten wij toch naar de Jordaan gaan en ieder daarvandaan een boomstam nemen, en er een verblijfplaats voor ons maken om er te wonen.’

In het plan van Gods koninkrijk is geestelijk scherp zijn niet slechts bedoeld voor een paar mensen. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om te groeien. Er is geen uitzondering.

God wil dat jij je aandeel levert. Ook jij maakt deel uit van Gods plan. Hij heeft jou specifieke gaven en talenten gegeven om de wereld te bereiken!

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het streven naar onze bestemming 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


22 september 2020

Grenzen aan gehoorzaamheid

De laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk God gehoorzaamheid aan de verschillende autoriteiten vindt. En een goede vraag is dan of er ooit een moment is waarop we...


21 september 2020

Gehoorzaamheid op je werk

Ik geloof dat we als christenen de beste werknemers ter wereld zouden moeten zijn. We zouden zo hard moeten werken en zo’n goede houding op ons werk moeten hebben dat we een voorbeeld zijn voor onze collega´s.


20 september 2020

Betaal belasting!

Hoewel ik er niet van houd om hard te werken en vervolgens een groot deel van elke dollar die ik verdien aan de overheid te geven, is het wel het juiste om te doen.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest