vandaag, 29 juli 2020

Geestelijke scherpte – wees alert!

In de overdenking van gisteren hebben we gekeken naar de lessen die we kunnen trekken uit het verhaal in 2 Koningen 6. Hier lezen we hoe we onze geestelijke scherpte (ons ijzer) kunnen herwinnen. In de verzen 4 en 5 wordt ons verteld over de jongen die zijn ijzer kwijtraakte:

Toen zij nu bij de Jordaan gekomen waren, hakten zij bomen om. En het gebeurde, toen een van hen een boomstam aan het vellen was, dat het ijzer in het water viel. Hij schreeuwde het uit: Ach, mijn heer, het was nog wel geleend!

Deze jongen is hard aan het werk. Hij hakt een boom om. Maar terwijl hij zo zijn best doet, verliest hij zijn ijzer. Zijn ijzer is in het water gevallen.

Misschien denk je nu: ‘Tja, dit zou mij niet overkomen, je verliest je ijzer alleen als je Gods wil niet doet.’

Maar als je de overdenking van gisteren hebt gelezen, weet je dat deze jongens de wil van God deden. Ze handelden met Goddelijke permissie. De profeet zei niet alleen dat ze moesten gaan, maar hij ging met hen mee en liet zien dat dit het juiste was om te doen.

Of misschien denk je: ‘Een geestelijke man of vrouw zou zijn of haar ijzer niet verliezen.’ Nee, er is geen aanwijzing dat de jongen die zijn ijzer kwijtraakte niet geestelijk was. Sterker nog, alles wijst erop dat hij geestelijk sterk was.

Dus wat zegt dit ons? Denk niet dat wij ons geestelijke ijzer niet kunnen verliezen. Het kan jou overkomen, en het kan mij overkomen. We kunnen allemaal ons ijzeren blad verliezen als we niet voorzichtig zijn.

Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je je geestelijke ijzer niet kwijtraakt. Dit is iets waar je voor moet blijven waken. Alleen omdat je het vandaag hebt, wil niet zeggen dat je het morgen nog steeds hebt.

Het goede nieuws is dat als je je geestelijke ijzer bent kwijtgeraakt, je het kunt herwinnen! Maar nog beter is het om alert te zijn en je ijzer te behouden. Blijf scherp voor God!

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Balans houden 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


25 september 2020

De prijs voor ongehoorzaamheid

Ik heb de volgende vraag voor jou: ben jij op dit moment opzettelijk ongehoorzaam aan God? Als dat zo is, belijd dit dan en toon berouw.


24 september 2020

Open niet de deur voor ellende!

In 1 Koningen 13:21-25 staat een vrij ongewoon verhaal. God laat hier iets zien; iets wat Hij onuitwisbaar in ons geheugen wil griffen: ongehoorzaamheid opent de deur naar rampspoed.


23 september 2020

Ben je alleen christen als het uitkomt?

Sommige christenen proberen God te gehoorzamen, maar alleen als het hun uitkomt. We kunnen niet willekeurig kiezen wanneer we gehoorzaam zijn.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest