vandaag, 29 juli 2020

Geestelijke scherpte – wees alert!

In de overdenking van gisteren hebben we gekeken naar de lessen die we kunnen trekken uit het verhaal in 2 Koningen 6. Hier lezen we hoe we onze geestelijke scherpte (ons ijzer) kunnen herwinnen. In de verzen 4 en 5 wordt ons verteld over de jongen die zijn ijzer kwijtraakte:

Toen zij nu bij de Jordaan gekomen waren, hakten zij bomen om. En het gebeurde, toen een van hen een boomstam aan het vellen was, dat het ijzer in het water viel. Hij schreeuwde het uit: Ach, mijn heer, het was nog wel geleend!

Deze jongen is hard aan het werk. Hij hakt een boom om. Maar terwijl hij zo zijn best doet, verliest hij zijn ijzer. Zijn ijzer is in het water gevallen.

Misschien denk je nu: ‘Tja, dit zou mij niet overkomen, je verliest je ijzer alleen als je Gods wil niet doet.’

Maar als je de overdenking van gisteren hebt gelezen, weet je dat deze jongens de wil van God deden. Ze handelden met Goddelijke permissie. De profeet zei niet alleen dat ze moesten gaan, maar hij ging met hen mee en liet zien dat dit het juiste was om te doen.

Of misschien denk je: ‘Een geestelijke man of vrouw zou zijn of haar ijzer niet verliezen.’ Nee, er is geen aanwijzing dat de jongen die zijn ijzer kwijtraakte niet geestelijk was. Sterker nog, alles wijst erop dat hij geestelijk sterk was.

Dus wat zegt dit ons? Denk niet dat wij ons geestelijke ijzer niet kunnen verliezen. Het kan jou overkomen, en het kan mij overkomen. We kunnen allemaal ons ijzeren blad verliezen als we niet voorzichtig zijn.

Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je je geestelijke ijzer niet kwijtraakt. Dit is iets waar je voor moet blijven waken. Alleen omdat je het vandaag hebt, wil niet zeggen dat je het morgen nog steeds hebt.

Het goede nieuws is dat als je je geestelijke ijzer bent kwijtgeraakt, je het kunt herwinnen! Maar nog beter is het om alert te zijn en je ijzer te behouden. Blijf scherp voor God!

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Balans houden 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


7 maart 2021

God is altijd goed

Heb je het idee dat God soms goed is, maar niet altijd? Dat Hij jou soms zegent, maar dat Hij soms ook de bron van jouw problemen is?


6 maart 2021

Geen paniek, maak je geen zorgen

Filippenzen 4:6-7 belooft: Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die...


5 maart 2021

Kracht in aantal – Janet Conley

Als we onze kracht bundelen in gebed, is dat wat er gebeurt. Het brengt vermenigvuldiging teweeg.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest