vandaag, 17 september 2021

Gehoorzaamheid door geloof

Exodus 23:20-22 zegt:

Zie, Ik zend een Engel voor u uit om over u te waken op de weg en u te brengen naar de plaats die Ik gereedgemaakt heb. Wees op uw hoede voor Zijn aangezicht en luister naar Zijn stem. Verbitter Hem niet, want Hij zal uw overtredingen niet vergeven, omdat Mijn Naam in het binnenste van Hem is.

Maar als u aandachtig naar Zijn stem luistert en alles doet wat Ik spreken zal, zal Ik de vijand van uw vijanden zijn en de tegenstander van hen die u in het nauw brengen.

Het innemen van het beloofde land door Israël hing af van hun gehoorzaamheid. Hetzelfde geldt voor ons als we de dingen die God ons beloofd heeft proberen in bezit te nemen.

Ik houd van de gedachte van God als vijand van mijn vijanden en als tegenstander van mijn tegenstanders, maar ook dat hangt van mijn gehoorzaamheid af.

Het moeilijke aan God gehoorzamen is dat dit altijd geloof eist. Hij vraagt ons soms om dingen te doen die niet logisch lijken. Andere momenten confronteert Hij ons met schijnbaar onmogelijke situaties en zijn we met niets anders gewapend dan Zijn Woord.

Maar Hij is trouw. Hij houdt Zich aan Zijn beloften. En Hij is absoluut te vertrouwen, in alles en met alles.

Dus als je er vandaag naar verlangt een bepaald aspect van jouw ‘beloofde land’ binnen te gaan, of als je te maken hebt met moeilijke of schijnbaar onoverkomelijke obstakels, luister dan naar Zijn stem, bestudeer Zijn Woord voor instructies en wees gehoorzaam.

Hij zal een vijand van jouw vijanden zijn en je zult Zijn beloften bezitten.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Lessen uit de woestijn 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


18 oktober 2021

Wat beschermt je huwelijk?

Als ik om mij heen kijk, maakt het mij verdrietig om te zien hoeveel christelijke huwelijken kapot gaan door overspel. Zo zou het niet moeten zijn!


17 oktober 2021

Geen spijt

Vind jij gedachten aan de dood onverdraaglijk? Als je deze vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is de kans aanwezig dat je niet klaar bent om onze Heer te ontmoeten.


16 oktober 2021

Het beste komt nog!

Wat zegt Paulus? Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Als ik sterf zal ik bij Jezus zijn. En dat is niet een beetje beter, maar verreweg het beste.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest