vandaag, 15 september 2021

Gehoorzaamheid in het gezin

De overdenking van gisteren heeft ons geholpen het belang van gehoorzaamheid in te zien. De komende paar overdenkingen wil ik drie essentiële gebieden bespreken waarin we gehoorzaam moeten zijn.

Het eerste gebied kunnen we vinden in Efeziërs 6:1-3. Deze eerste categorie van gehoorzaamheid heeft te maken met het gezin. God leert ons dat heel specifiek in Zijn Woord. Er staat:

Kinderen, wees je ouders gehoorzaam in de Heere, want dat is juist. Eer je vader en moeder (dat is het eerste gebod met een belofte), opdat het je goed gaat en je lang leeft op de aarde.

Zo lang een kind bij zijn ouders woont en onder de autoriteit van zijn ouders staat, moet hij gehoorzamen. Maar ook de rest van je leven moet je je ouders gehoorzamen.

Na een dienst waarin ik gepreekt had over dit gebod, kwam er een lieve dame naar mij toe. Ze zei: ‘Pastor, ik moet je iets vertellen. Ik had het gevoel dat ik het goed moest maken met mijn vader. Ik ging die avond naar huis en belde hem op en zei: ‘Papa, je moet me vergeven omdat ik al die jaren wrok tegen je heb gekoesterd. Het spijt me en ik wil dat je weet dat ik je vergeef voor alles in het verleden.’

Toen vertelde ze: ‘Pastor, je moet begrijpen dat ik vijftien jaar lang, vierentwintig uur per dag, migraine heb gehad. Ik slikte een hoop medicijnen. Ik ging naar bed met migraine en ik werd er mee wakker. Maar de morgen nadat ik het goed had gemaakt met mijn vader, werd ik wakker en had ik geen hoofdpijn’. En toen begon ze te huilen.

Deze belofte is vol kracht! Het is beter om je ouders te gehoorzamen en te eren.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Gods wijsheid voor huwelijk en gezin 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


18 oktober 2021

Wat beschermt je huwelijk?

Als ik om mij heen kijk, maakt het mij verdrietig om te zien hoeveel christelijke huwelijken kapot gaan door overspel. Zo zou het niet moeten zijn!


17 oktober 2021

Geen spijt

Vind jij gedachten aan de dood onverdraaglijk? Als je deze vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is de kans aanwezig dat je niet klaar bent om onze Heer te ontmoeten.


16 oktober 2021

Het beste komt nog!

Wat zegt Paulus? Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Als ik sterf zal ik bij Jezus zijn. En dat is niet een beetje beter, maar verreweg het beste.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest