vandaag, 16 september 2020

Gehoorzaamheid in het gezin

De overdenking van gisteren heeft ons geholpen het belang van gehoorzaamheid in te zien. De komende paar overdenkingen wil ik drie essentiële gebieden bespreken waarin we gehoorzaam moeten zijn.

Het eerste gebied kunnen we vinden in Efeziërs 6:1-3. Deze eerste categorie van gehoorzaamheid heeft te maken met het gezin. God leert ons dat heel specifiek in Zijn Woord. Er staat:

Kinderen, wees je ouders gehoorzaam in de Heere, want dat is juist. Eer je vader en moeder (dat is het eerste gebod met een belofte), opdat het je goed gaat en je lang leeft op de aarde.

Zo lang een kind bij zijn ouders woont en onder de autoriteit van zijn ouders staat, moet hij gehoorzamen. Maar ook de rest van je leven moet je je ouders gehoorzamen.

Na een dienst waarin ik gepreekt had over dit gebod, kwam er een lieve dame naar mij toe. Ze zei: ‘Pastor, ik moet je iets vertellen. Ik had het gevoel dat ik het goed moest maken met mijn vader. Ik ging die avond naar huis en belde hem op en zei: ‘Papa, je moet me vergeven omdat ik al die jaren wrok tegen je heb gekoesterd. Het spijt me en ik wil dat je weet dat ik je vergeef voor alles in het verleden.’

Toen vertelde ze: ‘Pastor, je moet begrijpen dat ik vijftien jaar lang, vierentwintig uur per dag, migraine heb gehad. Ik slikte een hoop medicijnen. Ik ging naar bed met migraine en ik werd er mee wakker. Maar de morgen nadat ik het goed had gemaakt met mijn vader, werd ik wakker en had ik geen hoofdpijn’. En toen begon ze te huilen.

Deze belofte is vol kracht! Het is beter om je ouders te gehoorzamen en te eren.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De kracht van gezonde relaties 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


22 juni 2021

Het verleden vergeten

Sommige mensen – jij misschien ook – komen niet verder in hun leven omdat ze continu achteromkijken. Hun focus ligt op hun zonden, hun fouten, hun falen, hun pijn in het verleden.


21 juni 2021

Focus

Het probleem van veel mensen is dat ze heel veel willen. Ze proberen van alles te doen en te zijn.


20 juni 2021

Geestelijk groeien – deel 2

Gisteren zijn we begonnen met een lijst van tien gebieden waarin we volgens de Bijbel zouden moeten groeien.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest