vandaag, 1 juli 2021

Geven: uit liefde voor God

Het is interessant dat Jezus, zoals we gisteren lazen, de weduwe niet probeerde tegen te houden toen zij alles gaf wat ze had. Dit is vooral interessant als je leest wat Hij iets eerder, in Marcus 12:38-40 zei:

En Hij zei tegen hen in Zijn onderricht: Pas op voor de schriftgeleerden, die gesteld zijn op het rondlopen in lange gewaden, op begroetingen op de markten, op de voorste plaatsen in de synagogen en op de ereplaatsen tijdens de maaltijden. Zij verslinden de huizen van de weduwen en bidden lang voor de schijn. Dezen zullen een zwaarder oordeel ontvangen.

In de woorden van Jezus kun je de bescherming van God voor weduwen proeven. Je kunt zijn zorgen proeven, en het oordeel van God over degenen die misbruik maken van weerloze mensen en weduwen en hen manipuleren.

Toch gaf deze weduwe alles wat zij had, vlak nadat Hij dit gezegd had. Dat betekent dat zij waarschijnlijk niet eens iets over had om nog eten te kunnen kopen. Met haar gift van minder dan tien cent, had zij niets meer over. En toch zegt Jezus dat zij meer gaf dan alle anderen.

Jezus geeft niet de geringste aanwijzing dat zij niet had moeten geven. Hij liep niet achter haar aan en zei niet: ‘Wacht even mevrouw! Dit zou u niet moeten doen. U bent een weduwe. God wil dit niet.’ Integendeel: het lijkt erop dat Hij haar erom prees, en zelfs de aandacht van de discipelen erop vestigde.

Waarom gaf deze vrouw alles wat zij had? Wat denk jij? Ik geloof dat het was vanwege haar liefde voor God en haar liefde voor het werk van God.

Dat is wat Jezus zoekt, of we nu arm of rijk zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Heer, leer ons bidden 3/5

De overdenking van de voorgaande dagen


25 oktober 2021

Wie volg je?

Toen ik begin twintig was, was er een overvloed aan goeroes en oosterse mystici die door mensen gevolgd werden. Een aantal van mijn vrienden gaven al hun aardse bezittingen op en werden discipelen van zekere ‘heilige’ mannen.


24 oktober 2021

Wat betekent de Bijbel voor jou?

God heeft ons Zijn Woord gegeven voor ons eigen bestwil, en toch zijn er zoveel christenen die het negeren en daardoor pijn hebben.


23 oktober 2021

Wat vind jij belangrijk?

Een man die nauw betrokken was bij mijn gemeente, kwam op een dag naar me toe en vertelde mij dat hij zou verhuizen. Ik vroeg hem: ‘Heb je daar een gemeente gevonden?’


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest