vandaag, 30 juni 2022

Geven: uit liefde voor God

Het is interessant dat Jezus, zoals we gisteren lazen, de weduwe niet probeerde tegen te houden toen zij alles gaf wat ze had. Dit is vooral interessant als je leest wat Hij iets eerder, in Marcus 12:38-40 zei:

En Hij zei tegen hen in Zijn onderricht: Pas op voor de schriftgeleerden, die gesteld zijn op het rondlopen in lange gewaden, op begroetingen op de markten, op de voorste plaatsen in de synagogen en op de ereplaatsen tijdens de maaltijden. Zij verslinden de huizen van de weduwen en bidden lang voor de schijn. Dezen zullen een zwaarder oordeel ontvangen.

In de woorden van Jezus kun je de bescherming van God voor weduwen proeven. Je kunt zijn zorgen proeven, en het oordeel van God over degenen die misbruik maken van weerloze mensen en weduwen en hen manipuleren.

Toch gaf deze weduwe alles wat zij had, vlak nadat Hij dit gezegd had. Dat betekent dat zij waarschijnlijk niet eens iets over had om nog eten te kunnen kopen. Met haar gift van minder dan tien cent, had zij niets meer over. En toch zegt Jezus dat zij meer gaf dan alle anderen.

Jezus geeft niet de geringste aanwijzing dat zij niet had moeten geven. Hij liep niet achter haar aan en zei niet: ‘Wacht even mevrouw! Dit zou u niet moeten doen. U bent een weduwe. God wil dit niet.’ Integendeel: het lijkt erop dat Hij haar erom prees, en zelfs de aandacht van de discipelen erop vestigde.

Waarom gaf deze vrouw alles wat zij had? Wat denk jij? Ik geloof dat het was vanwege haar liefde voor God en haar liefde voor het werk van God.

Dat is wat Jezus zoekt, of we nu arm of rijk zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Heer, leer ons bidden 3/5

De overdenking van de voorgaande dagen


23 maart 2023

In balans

Je kunt er niet onderuit. Niemand moet kwaad met kwaad vergelden.


21 maart 2023

De waarheid onderdrukken

Mensen onderdrukken kennis of waarheid over God. Waar hebben ze die kennis opgedaan?


20 maart 2023

God in de natuur herkennen

Neem de tijd om de natuur te observeren. Als je dat doet, zul je God beter leren kennen.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest