vandaag, 22 december 2022

God heeft je leven in Zijn handen

Efeze 1:11 is een krachtig vers met een belangrijke les:

In Hem zijn wij ook een erfdeel geworden, wij, die daartoe voorbestemd waren, naar het voornemen van Hem Die alle dingen werkt overeenkomstig de raad van Zijn wil.

In de dertig jaren dat ik christen ben, ben ik erachter gekomen dat ik erop mag vertrouwen dat God alles op kan lossen. Wat er ook gaande is of hoe slecht ik ook iets begrijp van een bepaalde situatie, ik geloof dat God alles ten goede laat meewerken voor Zijn grote, soevereine plan.

Het is alsof God een enorm tapijt aan het weven is en mijn leven is hier onderdeel van. Soms ben ik erg bezig met de tijdelijke dingen en alles wat er om me heen gebeurt, maar dan zegt God tegen mij: ‘Hé, voor Mij komt niets als een verrassing. Ik weef alles tot één groot patroon. Jouw fouten, de dingen die jou overkomen; het komt allemaal goed!’

God staat nooit voor verrassingen. Datgene waar jij nu middenin zit, kwam voor God niet onverwachts. Toen Hij jouw situatie zag, zei Hij niet: ‘Oh, nee! Daar had ik niet op gerekend! Gabriël, heb jij nog suggesties? Wat gaan we doen?’

Ik weet dat ik soms met mijn microscopische kijk op dingen heb gezegd: ‘Heer, dit en dat moet gebeuren.’ En God antwoordde dan: ‘Jij ziet het totaalplaatje niet.’ En naarmate de tijd verstreek, zoomde God uit en had ik een breder overzicht. Dan besefte ik dat God iets heel moois van plan was. Iets wat ik helemaal niet bedacht had.

Wat je situatie ook is, je kunt ervan op aan dat God een plan heeft. God laat alles meewerken naar Zijn wil. Dus relax! Zelfs als je huidige omstandigheden jou volledig hebben verrast, zag God het aankomen en heeft Hij ruim van tevoren een plan bedacht.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Psalm 23 (Hoe God voor u zorgt) 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


27 mei 2023

Keer om!

God is inderdaad een God van medelijden. Hij wil dat je naar Hem terugkeert.


26 mei 2023

Geestelijk glad ijs

Hoe ontstaat geestelijk verval? Ik denk dat er op zijn minst vier oorzaken zijn.


25 mei 2023

Gods mening telt

Soms denk ik dat Jezus de kerk heel anders ziet dan wij. Er is zelfs een alarmerend vers dat hierop wijst.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest