vandaag, 28 augustus 2021

God houdt je vast

In Psalm 37:23,24 staat:

De voetstappen van die [rechtvaardige] man worden door de HEERE vastgezet, Hij vindt vreugde in zijn weg. Als hij valt, wordt hij niet weggeworpen, want de HEERE ondersteunt zijn hand.

Als je deze tekst voor de eerste keer leest, ben je misschien geneigd je te focussen op het feit dat God de voetstappen van een rechtvaardige man vastzet, van iemand die God volgt. Dat is zeker een troostende, motiverende en krachtige waarheid.

Maar ik wil je wijzen op de tweede zin: Als hij valt, wordt hij niet weggeworpen, want de HEERE ondersteunt zijn hand.

Wat een geweldige verklaring! Zelfs als je stappen door de Heer geleid worden, kun je het nog steeds verprutsen! God bevestigt dat je je best doet om met Hem te wandelen en dat je het dan nog steeds kunt verprutsen. Er is altijd een menselijke factor.

Ons vlees komt in de weg te staan. Soms nemen we verkeerde beslissingen. Soms kunnen we een beetje koppig zijn. En soms verknallen we het, ook al is dat het laatste wat we willen doen!

Ik wil dat je het volgende onthoudt: zelfs als je er een potje van maakt, zelfs als je struikelt en valt, zal God je niet verlaten. Hij zal je steunen en Hij zal je ondersteunen.

In het boek Deuteronomium staat dat God onze schuilplaats en onze kracht is en dat onder ons Zijn eeuwige armen zijn. Dat geeft mij een hoop troost.

Misschien struikelen jij en ik. Misschien vallen jij en ik. Maar we blijven niet op de grond liggen, want Gods armen en Zijn handen zijn onder ons en zullen ons optillen.

Dank U God!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Nieuwe kleding voor een nieuw leven 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


27 september 2021

Jezus is de allerhoogste

De acht verzen in Hebreeën 1:1-8 vertellen ons dat Jezus de allerhoogste is, hoger dan alle engelen.


26 september 2021

Een gehoorzame houding

In Hebreeën 1:1-8 staat: Nadat God voorheen vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had door de profeten, heeft Hij in deze laatste dagen tot ons gesproken...


25 september 2021

De beloning voor gehoorzaamheid

Er zijn twee verzen waar ik je in de overdenking van vandaag op wil wijzen. Het eerste is Jesaja 1:19, waar God zegt: Als u gewillig bent en luistert, zult...


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest