vandaag, 28 augustus 2021

God houdt je vast

In Psalm 37:23,24 staat:

De voetstappen van die [rechtvaardige] man worden door de HEERE vastgezet, Hij vindt vreugde in zijn weg. Als hij valt, wordt hij niet weggeworpen, want de HEERE ondersteunt zijn hand.

Als je deze tekst voor de eerste keer leest, ben je misschien geneigd je te focussen op het feit dat God de voetstappen van een rechtvaardige man vastzet, van iemand die God volgt. Dat is zeker een troostende, motiverende en krachtige waarheid.

Maar ik wil je wijzen op de tweede zin: Als hij valt, wordt hij niet weggeworpen, want de HEERE ondersteunt zijn hand.

Wat een geweldige verklaring! Zelfs als je stappen door de Heer geleid worden, kun je het nog steeds verprutsen! God bevestigt dat je je best doet om met Hem te wandelen en dat je het dan nog steeds kunt verprutsen. Er is altijd een menselijke factor.

Ons vlees komt in de weg te staan. Soms nemen we verkeerde beslissingen. Soms kunnen we een beetje koppig zijn. En soms verknallen we het, ook al is dat het laatste wat we willen doen!

Ik wil dat je het volgende onthoudt: zelfs als je er een potje van maakt, zelfs als je struikelt en valt, zal God je niet verlaten. Hij zal je steunen en Hij zal je ondersteunen.

In het boek Deuteronomium staat dat God onze schuilplaats en onze kracht is en dat onder ons Zijn eeuwige armen zijn. Dat geeft mij een hoop troost.

Misschien struikelen jij en ik. Misschien vallen jij en ik. Maar we blijven niet op de grond liggen, want Gods armen en Zijn handen zijn onder ons en zullen ons optillen.

Dank U God!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Nieuwe kleding voor een nieuw leven 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest