vandaag, 29 augustus 2020

God houdt je vast

In Psalm 37:23,24 staat:

De voetstappen van die [rechtvaardige] man worden door de HEERE vastgezet, Hij vindt vreugde in zijn weg. Als hij valt, wordt hij niet weggeworpen, want de HEERE ondersteunt zijn hand.

Als je deze tekst voor de eerste keer leest, ben je misschien geneigd je te focussen op het feit dat God de voetstappen van een rechtvaardige man vastzet, van iemand die God volgt. Dat is zeker een troostende, motiverende en krachtige waarheid.

Maar ik wil je wijzen op de tweede zin: Als hij valt, wordt hij niet weggeworpen, want de HEERE ondersteunt zijn hand.

Wat een geweldige verklaring! Zelfs als je stappen door de Heer geleid worden, kun je het nog steeds verprutsen! God bevestigt dat je je best doet om met Hem te wandelen en dat je het dan nog steeds kunt verprutsen. Er is altijd een menselijke factor.

Ons vlees komt in de weg te staan. Soms nemen we verkeerde beslissingen. Soms kunnen we een beetje koppig zijn. En soms verknallen we het, ook al is dat het laatste wat we willen doen!

Ik wil dat je het volgende onthoudt: zelfs als je er een potje van maakt, zelfs als je struikelt en valt, zal God je niet verlaten. Hij zal je steunen en Hij zal je ondersteunen.

In het boek Deuteronomium staat dat God onze schuilplaats en onze kracht is en dat onder ons Zijn eeuwige armen zijn. Dat geeft mij een hoop troost.

Misschien struikelen jij en ik. Misschien vallen jij en ik. Maar we blijven niet op de grond liggen, want Gods armen en Zijn handen zijn onder ons en zullen ons optillen.

Dank U God!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Nieuwe kleding voor een nieuw leven 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


22 juni 2021

Het verleden vergeten

Sommige mensen – jij misschien ook – komen niet verder in hun leven omdat ze continu achteromkijken. Hun focus ligt op hun zonden, hun fouten, hun falen, hun pijn in het verleden.


21 juni 2021

Focus

Het probleem van veel mensen is dat ze heel veel willen. Ze proberen van alles te doen en te zijn.


20 juni 2021

Geestelijk groeien – deel 2

Gisteren zijn we begonnen met een lijst van tien gebieden waarin we volgens de Bijbel zouden moeten groeien.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest