vandaag, 19 oktober 2021

God respecteren

In de overdenking van gisteren hebben we gekeken naar 1 Korintiërs 7:1-5, waar wordt gesproken over getrouwde stellen en het belang van seksuele intimiteit. Vandaag wil ik verdergaan met de verzen 7-9 waar Paulus zich richt tot de vrijgezellen:

Want ik zou wel willen dat alle mensen waren zoals ikzelf, maar ieder heeft zijn eigen genadegave van God, de één op deze wijze, de ander op die wijze. Maar ik zeg tegen de ongehuwden en de weduwen: Het is goed voor hen, als zij blijven zoals ik. Maar als zij zich niet kunnen beheersen, laten zij dan trouwen, want het is beter te trouwen dan van begeerte te branden.

Als je vrijgezel bent en verlangt naar fysieke intimiteit en je worstelt soms met je seksualiteit en je wilt graag trouwen, dan is het Gods wil voor jou om te trouwen. Ik kan je vertellen dat je niet de gave hebt om vrijgezel te zijn, waar Paulus het over heeft.

Misschien ben je vrijgezel en ben je helemaal tevreden. Misschien heb je geen verlangens om te trouwen. Je moet weten dat dat niet betekent dat er iets mis is met jou. Misschien heb je gewoon te maken met een gave die God je heeft gegeven. Paulus zegt zelfs dat het beter is. Je kunt de Heer op die manier onverstoorbaar dienen.

Als je die gave niet hebt, dan geloof ik dat het Gods plan voor jou is om te trouwen. Als je gekweld wordt door een onvervuld verlangen, is het beter om te trouwen.

Dat betekent niet dat je de eerste de beste persoon moet trouwen met wie je graag seks zou willen hebben. Je moet dit zien in het licht van alle raad die God geeft. Je moet beseffen dat het huwelijk de belangrijkste vorm van een overeenkomst hoort te zijn tussen twee mensen. Geen enkel huwelijk zou gebaseerd moeten zijn op uitsluitend fysieke aantrekkingskracht.

Maar als je vrijgezel bent en je verlangt ernaar te trouwen, dan geloof ik dat God iemand voor jou op het oog heeft.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Het streven naar rechtvaardigheid, godsvrucht, geloof en liefde 1/2

 

De overdenking van de voorgaande dagen


23 mei 2022

Wees vervuld met de Heilige Geest

In de overdenking van gisteren hebben we het vijfde aspect behandeld dat belangrijk is bij het winnen van zielen. Dat is de Heilige Geest, onze Trooster. De Heilige Geest is...


22 mei 2022

Zeven taken van de gemeente: 5. De Heilige Geest volgen

God heeft ons de Heilige Geest, de Trooster, gegeven om ons de kracht te geven onze generatie voor Jezus te bereiken.


21 mei 2022

Zeven taken van de gemeente: 4. Karakter vormen

Tot nu toe hebben we in de laatste overdenkingen de eerste drie aspecten behandeld die belangrijk zijn om zielen te kunnen winnen. Vandaag wil ik het vierde aspect met je...


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest