vandaag, 3 september 2020

God wil je zegenen – altijd

In Ezechiël 34:26 spreekt God en Hij zegt:

Ik zal hun en het gebied rond Mijn heuvel een zegen geven, en Ik zal de regen op zijn tijd doen neerdalen. Regens van zegen zullen er zijn.

In dit Bijbelvers spreekt God over natuurlijke regen. Hij beloofde Isra el regens die het land water zouden geven. Regens die voor groei zouden zorgen en voor vruchtbaar land en een overvloedige oogst.

Maar als God zegt dat er regens van zegen zullen zijn, bedoelt Hij bo venal zegen in het leven van Zijn volk. De regen staat symbool voor meer dan alleen de regen die op aarde valt. Het staat symbool voor de goede dingen die God wil doen in het leven van degenen die Hem dienen. God wil regens van zegen aan jou geven. Niet slechts één of twee ze geningen, maar regens van zegen. Een overvloed aan zegeningen. Misschien heb je het gevoel dat je in een seizoen van droogte zit en er vaar je helemaal geen regens van zegen. Daarom wil ik je in de komende paar overdenkingen op een aantal dingen wijzen:

  • de drie manieren waarop God zegen kan brengen in het leven van mensen;
  • de dingen die geestelijke droogte kunnen veroorzaken;
  • hoe je zo’n droogte in je leven kunt doorbreken.

Vandaag wil ik dat je gaat zien dat het Gods verlangen is om jou regens van zegen te geven. Als jij geestelijke droogte ervaart, bid ik dat God de komende overdenkingen zal gebruiken om jou te helpen die droogte te doorbreken. Ik bid dat je de verfrissende regens van Zijn zegen zult ervaren.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Drie belangrijke seizoenen 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest