vandaag, 12 oktober 2020

Gods liefde: beter dan het beste leven!

In Psalmen 63:2-5 doet de psalmist een ongelooflijke uitspraak:

O God, U bent mijn God! U zoek ik vroeg in de morgen; mijn ziel dorst naar U, mijn lichaam verlangt naar U in een land, dor en dorstig, zonder water. Zo heb ik U in het heiligdom aanschouwd, Uw macht en Uw heerlijkheid gezien. Uw goedertierenheid is immers beter dan het leven; daarom zullen mijn lippen U prijzen. Zo zal ik U loven in mijn leven, in Uw Naam zal ik mijn handen opheffen.

Wat bedoelt de psalmist als hij zegt dat Gods goedertierenheid beter is dan het leven? Ik zal proberen dit uit te leggen.

Ten eerste betekent goedertierenheid letterlijk genadige liefde. Het is Gods onuitputtelijke, genadige liefde.

En dit is de liefde waarvan de psalmist zegt dat het beter is dan het leven. Deze genadige en onuitputtelijke liefde van God is beter dan het leven op zijn best, zonder die liefde.

Als ik aan mijn leven zonder Jezus denk, kan ik me mooie momenten herinneren. Ik heb plezier gemaakt met anderen en ik had goede vrienden. Maar het minste van Gods genade is mooier dan de beste momenten van toen.

Mijn leven voordat ik Jezus leerde kennen was vol schaduwen. Ik moest het doen met een valse werkelijkheid omdat ik de echte werkelijkheid nog nooit had ervaren. Het was als het eten van ingevroren voedsel, terwijl de Masterchef een overvloedige maaltijd had bereid met de beste ingrediënten.

Zijn goedertierenheid is beter dan het beste van het leven zonder die goedertierenheid. De natuurlijke reactie op die genadige liefde, op zo’n overvloedig leven, is lofprijzing. Elke dag zou een dag vol dankzegging moeten zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De lofprijs die God eert 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


22 juni 2021

Het verleden vergeten

Sommige mensen – jij misschien ook – komen niet verder in hun leven omdat ze continu achteromkijken. Hun focus ligt op hun zonden, hun fouten, hun falen, hun pijn in het verleden.


21 juni 2021

Focus

Het probleem van veel mensen is dat ze heel veel willen. Ze proberen van alles te doen en te zijn.


20 juni 2021

Geestelijk groeien – deel 2

Gisteren zijn we begonnen met een lijst van tien gebieden waarin we volgens de Bijbel zouden moeten groeien.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest