vandaag, 7 november 2020

Gods liefde voor jou

In Efeziërs 2:4-7 staat:

Maar God, Die rijk is in barmhartigheid, heeft ons door Zijn grote liefde, waarmee Hij ons liefgehad heeft, ook toen wij dood waren door de overtredingen, met Christus levend gemaakt – uit genade bent u zalig geworden – en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem in de hemelse gewesten gezet in Christus Jezus, opdat Hij in de komende eeuwen de allesovertreffende rijkdom van Zijn genade zou bewijzen, door de goedertierenheid over ons in Christus Jezus.

Voordat we getrouwd waren, was er een periode in het leven van mijn vrouw waarin niets goed ging. Ze ging in die tijd naar een Bijbelschool. Het ging zo slecht met haar dat ze op het punt stond te stoppen met die school. Ze vroeg zich af waar God was in dit alles.

In die periode ging ze naar een seminar waar een vrouw over dit Bijbelgedeelte sprak. Mijn vrouw las dit Bijbelgedeelte en hoorde de vrouw hierover spreken, en ze besefte opeens dat God op een geweldige manier van haar hield. Ze besefte dat Hij zoveel van iedereen hield dat Hij Jezus gestuurd had, zodat Hij van ons een pronkstuk van Zijn grote liefde kon maken.

Ze besefte dat Hij haar leven mooi en volledig wilde maken. Hij wilde het goed maken. Hij wilde dingen in haar leven doen, waardoor zij een pronkstuk van Hem zou worden. Hierdoor zouden anderen naar haar kijken en zeggen: ‘Wat heb jij voor speciaals?’ Dan zou zij kunnen vertellen dat God het verschil in haar leven had gemaakt. Sinds die waarheid in Janets hart landde, is ze nooit meer dezelfde geweest.

In 1 Johannes 4:16 staat:

En wij hebben de liefde die God tot ons heeft, gekend en geloofd.

Geloof je echt dat God van je houdt en goede dingen voor jou heeft? Je hebt over Gods liefde gehoord, maar ken je Zijn liefde ook echt? Geloof je echt in de liefde die God voor jou heeft?

Hij houdt echt van je en als je dat gelooft, zul je nooit meer dezelfde zijn!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Liefde wijst u de weg 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


22 juni 2021

Het verleden vergeten

Sommige mensen – jij misschien ook – komen niet verder in hun leven omdat ze continu achteromkijken. Hun focus ligt op hun zonden, hun fouten, hun falen, hun pijn in het verleden.


21 juni 2021

Focus

Het probleem van veel mensen is dat ze heel veel willen. Ze proberen van alles te doen en te zijn.


20 juni 2021

Geestelijk groeien – deel 2

Gisteren zijn we begonnen met een lijst van tien gebieden waarin we volgens de Bijbel zouden moeten groeien.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest