vandaag, 10 augustus 2020

Gods vrede in ons

Een van de mooie dingen van het leven als christen is dat jij en ik de vrede van God in ons leven kunnen hebben, omdat we vrede hebben met God. Als christen hoeven we ons leven niet zonder Gods vrede te leven.

Ben je op dit moment ergens bezorgd over? Je financiën? Je kinderen? Je huwelijk? Je baan? Je gezondheid? Wat iemand over je gezegd heeft? Hoe een situatie zal uitpakken?

Als je ergens bezorgd over bent, zijn hier een aantal instructies voor jou die je kunt vinden in Filippenzen 4:6,7:

Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die alle begrip te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten bewaken in Christus Jezus.

Praat met de Heer over je problemen, vraag wat je nodig hebt en breng Hem dank. Hij belooft jou vrede te geven. Ik wil vandaag eindigen met de woorden van Dr. Stanley Jones:

‘Ik word gedreven door geloof, niet door angst. Angst is niet mijn basis; dat is geloof. Ik ben op zo’n manier geschapen dat angst en zorgen als zand zijn in de machinerie van het leven. Geloof is als olie … Een arts aan de John Hopkins University zei: ‘We weten niet waarom piekeraars eerder sterven dan niet-piekeraars, maar het is een feit.’ Maar ik, als eenvoudige man, denk dat ik het weet: we zijn gemaakt voor geloof en niet voor angst. God heeft ons zo geschapen. Leven in angst is vechten tegen de realiteit.’

Bekijk hier de bijpassende unitzending: Hoe je Gods vrede kunt ervaren in moeilijke tijden

De overdenking van de voorgaande dagen


6 maart 2021

Geen paniek, maak je geen zorgen

Filippenzen 4:6-7 belooft: Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die...


5 maart 2021

Kracht in aantal – Janet Conley

Als we onze kracht bundelen in gebed, is dat wat er gebeurt. Het brengt vermenigvuldiging teweeg.


4 maart 2021

De kracht van jouw gebed

Als jij in een bepaald gebied van je leven merkt dat je onvruchtbaar bent, bid dan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest