vandaag, 10 augustus 2020

Gods vrede in ons

Een van de mooie dingen van het leven als christen is dat jij en ik de vrede van God in ons leven kunnen hebben, omdat we vrede hebben met God. Als christen hoeven we ons leven niet zonder Gods vrede te leven.

Ben je op dit moment ergens bezorgd over? Je financiën? Je kinderen? Je huwelijk? Je baan? Je gezondheid? Wat iemand over je gezegd heeft? Hoe een situatie zal uitpakken?

Als je ergens bezorgd over bent, zijn hier een aantal instructies voor jou die je kunt vinden in Filippenzen 4:6,7:

Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die alle begrip te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten bewaken in Christus Jezus.

Praat met de Heer over je problemen, vraag wat je nodig hebt en breng Hem dank. Hij belooft jou vrede te geven. Ik wil vandaag eindigen met de woorden van Dr. Stanley Jones:

‘Ik word gedreven door geloof, niet door angst. Angst is niet mijn basis; dat is geloof. Ik ben op zo’n manier geschapen dat angst en zorgen als zand zijn in de machinerie van het leven. Geloof is als olie … Een arts aan de John Hopkins University zei: ‘We weten niet waarom piekeraars eerder sterven dan niet-piekeraars, maar het is een feit.’ Maar ik, als eenvoudige man, denk dat ik het weet: we zijn gemaakt voor geloof en niet voor angst. God heeft ons zo geschapen. Leven in angst is vechten tegen de realiteit.’

Bekijk hier de bijpassende unitzending: Hoe je Gods vrede kunt ervaren in moeilijke tijden

De overdenking van de voorgaande dagen


22 september 2020

Grenzen aan gehoorzaamheid

De laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk God gehoorzaamheid aan de verschillende autoriteiten vindt. En een goede vraag is dan of er ooit een moment is waarop we...


21 september 2020

Gehoorzaamheid op je werk

Ik geloof dat we als christenen de beste werknemers ter wereld zouden moeten zijn. We zouden zo hard moeten werken en zo’n goede houding op ons werk moeten hebben dat we een voorbeeld zijn voor onze collega´s.


20 september 2020

Betaal belasting!

Hoewel ik er niet van houd om hard te werken en vervolgens een groot deel van elke dollar die ik verdien aan de overheid te geven, is het wel het juiste om te doen.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest