vandaag, 23 augustus 2021

Het achtste gebod voor het huwelijk: wees integer

Exodus 20:15 geeft ons het achtste gebod voor het huwelijk:

U zult niet stelen.

Misschien vraag je je af hoe stelen van toepassing is op het huwelijk. Dat is simpel. Niet stelen betekent dat je integer bent.

Als je altijd bedriegt of de kantjes ervan afloopt is het moeilijk voor je partner om jou te respecteren. Jouw oprechtheid zou je huwelijkspartner trots moeten maken. Jouw partner en je gezin horen getuige te zijn van jouw integriteit. Dit is echt een van de kernwaarden voor een goed huwelijk.

Als je met iemand getrouwd bent en je weet dat diegene klanten bedriegt, is het moeilijk om hem of haar te respecteren. Je kunt iemand die niet integer is niet respecteren.

Dit is een groot probleem waar veel mensen aan voorbij gaan. Maar het is essentieel voor een gezond en levendig huwelijk omdat het moeilijk is om jezelf te geven aan iemand die niet integer is.

Als je ontdekt dat je partner iets achterhoudt, als je het gevoel hebt dat hij of zij jou niet respecteert, ga dan bij jezelf te rade en kijk of je zelf misschien tekortschiet op het gebeid van integriteit. Vul jij je belastingformulieren eerlijk in? Vertel jij weleens een leugentje om bestwil of om ergens voordeel uit te halen?

Doe je jezelf op een bepaalde manier voor, terwijl je diep vanbinnen heel anders bent? Ben je als de man over wie Salomo spreekt in Spreuken 23:7?

Want zoals hij bedacht heeft bij zichzelf, zo zal hij tegen u zeggen: Eet en drink, maar zijn hart is niet bij u.

Als dit een probleem is in jouw leven, breng het dan vandaag bij God. Hij zal je helpen een integere persoon te worden zoals Hij van jou verlangt. En als je dat doet, zul je ontdekken dat je partner je zal gaan respecteren en dat je huwelijk gesterkt zal worden!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest