vandaag, 24 augustus 2020

Het achtste gebod voor het huwelijk: wees integer

Exodus 20:15 geeft ons het achtste gebod voor het huwelijk:

U zult niet stelen.

Misschien vraag je je af hoe stelen van toepassing is op het huwelijk. Dat is simpel. Niet stelen betekent dat je integer bent.

Als je altijd bedriegt of de kantjes ervan afloopt is het moeilijk voor je partner om jou te respecteren. Jouw oprechtheid zou je huwelijkspartner trots moeten maken. Jouw partner en je gezin horen getuige te zijn van jouw integriteit. Dit is echt een van de kernwaarden voor een goed huwelijk.

Als je met iemand getrouwd bent en je weet dat diegene klanten bedriegt, is het moeilijk om hem of haar te respecteren. Je kunt iemand die niet integer is niet respecteren.

Dit is een groot probleem waar veel mensen aan voorbij gaan. Maar het is essentieel voor een gezond en levendig huwelijk omdat het moeilijk is om jezelf te geven aan iemand die niet integer is.

Als je ontdekt dat je partner iets achterhoudt, als je het gevoel hebt dat hij of zij jou niet respecteert, ga dan bij jezelf te rade en kijk of je zelf misschien tekortschiet op het gebeid van integriteit. Vul jij je belastingformulieren eerlijk in? Vertel jij weleens een leugentje om bestwil of om ergens voordeel uit te halen?

Doe je jezelf op een bepaalde manier voor, terwijl je diep vanbinnen heel anders bent? Ben je als de man over wie Salomo spreekt in Spreuken 23:7?

Want zoals hij bedacht heeft bij zichzelf, zo zal hij tegen u zeggen: Eet en drink, maar zijn hart is niet bij u.

Als dit een probleem is in jouw leven, breng het dan vandaag bij God. Hij zal je helpen een integere persoon te worden zoals Hij van jou verlangt. En als je dat doet, zul je ontdekken dat je partner je zal gaan respecteren en dat je huwelijk gesterkt zal worden!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


18 september 2020

Gehoorzaamheid door geloof

Het moeilijke aan God gehoorzamen is dat dit altijd geloof eist. Hij vraagt ons soms om dingen te doen die niet logisch lijken. Andere momenten confronteert Hij ons met schijnbaar onmogelijke situaties


17 september 2020

Gehoorzaamheid in het huwelijk

Als een man oprecht van zijn vrouw houdt, en voor haar zorgt zoals Christus voor de kerk zorgt, en de vrouw respecteert haar man, dan zal het goed gaan binnen dit huwelijk.


16 september 2020

Gehoorzaamheid in het gezin

Kinderen, wees je ouders gehoorzaam in de Heere, want dat is juist. Eer je vader en moeder (dat is het eerste gebod met een belofte), opdat het je goed gaat en je lang leeft op de aarde.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest