vandaag, 5 november 2020

Het belang van vergeving voor ons gebed

In 1 Petrus 3:7 staat:

Evenzo, mannen, woon met begrip met haar samen; geef de vrouw, als de zwakkere, haar eer; u bent immers ook mede-erfgenamen van de genade van het eeuwige leven; opdat uw gebeden niet verhinderd worden.

Let op, er staat: evenzo, mannen. Dit betekent dat jullie, dames, niet vrijuit gaan. De volgende waarheid geldt voor zowel jullie als voor de mannen.

Als er bitterheid of onvergevingsgezindheid in je hart leeft richting je partner, worden je gebeden verhinderd. Dat woord verhinderd betekent letterlijk afgehakt, net zoals het omhakken van een boom.

Ik had ooit een geweldige boom, een cherimoyaboom. Een cherimoyaboom komt officieel niet in ons land voor en de insecten die de boom bestuiven ook niet.

Om de boom vrucht te kunnen laten dragen moest ik de boom zelf bestuiven door middel van een penseel. Ik deed wat stuifmeel van een bloem op het penseel en bestoof hiermee andere bloemen.

Uiteindelijk werden de kleine knoppen die ik had bestoven vruchten. Ik was zo enthousiast! Op een gegeven moment was het bijna tijd om te oogsten. Op een middag kwam ik thuis en ontdekte ik dat de hele boom in kleine stukken gehakt was. Iedere tak en al het fruit zat in de container. De tuinman had mijn boom omgehakt!

Ik geloof dat dat kan gebeuren met onze gebeden. Je kunt geestelijk enorm toegewijd zijn, de Bijbel lezen, je hart vullen met het Woord, bidden met alles wat in je is, maar als je je partner niet eert, dan heeft de duivel de autoriteit om zo binnen te walsen en je gebedsboom om te hakken.

Laten we de duivel geen kans geven en onze huwelijkspartner eren, vergeven en waarderen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


5 maart 2021

Kracht in aantal – Janet Conley

Als we onze kracht bundelen in gebed, is dat wat er gebeurt. Het brengt vermenigvuldiging teweeg.


4 maart 2021

De kracht van jouw gebed

Als jij in een bepaald gebied van je leven merkt dat je onvruchtbaar bent, bid dan.


3 maart 2021

Wat is jouw motief?

Als je bidt, kijkt God naar wat het beste is voor jou. Maar dan zegt Hij ook: omdat u verkeerd bidt.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest