vandaag, 4 november 2021

Het belang van vergeving voor ons gebed

In 1 Petrus 3:7 staat:

Evenzo, mannen, woon met begrip met haar samen; geef de vrouw, als de zwakkere, haar eer; u bent immers ook mede-erfgenamen van de genade van het eeuwige leven; opdat uw gebeden niet verhinderd worden.

Let op, er staat: evenzo, mannen. Dit betekent dat jullie, dames, niet vrijuit gaan. De volgende waarheid geldt voor zowel jullie als voor de mannen.

Als er bitterheid of onvergevingsgezindheid in je hart leeft richting je partner, worden je gebeden verhinderd. Dat woord verhinderd betekent letterlijk afgehakt, net zoals het omhakken van een boom.

Ik had ooit een geweldige boom, een cherimoyaboom. Een cherimoyaboom komt officieel niet in ons land voor en de insecten die de boom bestuiven ook niet.

Om de boom vrucht te kunnen laten dragen moest ik de boom zelf bestuiven door middel van een penseel. Ik deed wat stuifmeel van een bloem op het penseel en bestoof hiermee andere bloemen.

Uiteindelijk werden de kleine knoppen die ik had bestoven vruchten. Ik was zo enthousiast! Op een gegeven moment was het bijna tijd om te oogsten. Op een middag kwam ik thuis en ontdekte ik dat de hele boom in kleine stukken gehakt was. Iedere tak en al het fruit zat in de container. De tuinman had mijn boom omgehakt!

Ik geloof dat dat kan gebeuren met onze gebeden. Je kunt geestelijk enorm toegewijd zijn, de Bijbel lezen, je hart vullen met het Woord, bidden met alles wat in je is, maar als je je partner niet eert, dan heeft de duivel de autoriteit om zo binnen te walsen en je gebedsboom om te hakken.

Laten we de duivel geen kans geven en onze huwelijkspartner eren, vergeven en waarderen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest