vandaag, 17 oktober 2020

Het beste komt nog!

In Filippenzen 1:21-23 zegt de apostel Paulus het volgende:

Want het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Maar blijf ik leven in het vlees, dan betekent dit voor mij vruchtbaar werk; en wat ik verkiezen zal, weet ik niet. Want ik word door deze twee gedrongen: ik heb de begeerte om heen te gaan en bij Christus te zijn, want dat is verreweg het beste.

Wauw! Zie je wat Paulus zegt? Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Als ik sterf zal ik bij Jezus zijn. En dat is niet een beetje beter, maar verreweg het beste.

Hoewel het volgende een beetje een dom voorbeeld is, denk ik dat het iets duidelijk maakt.

Mijn vrouw en ik hebben onlangs een aantal vrienden in Washington bezocht. Het regende vrijwel de hele tijd dat we daar waren. Het was een reeks opeenvolgende grijze, druilerige, droevige, regenachtige dagen. Mijn vriend is een fanatieke golfer, dus ik vroeg hem: ‘Wanneer heb je voor het laatst kunnen golfen?’ Hij zei: ‘Vier maanden geleden.’ Ik dacht: ‘Wauw, dat is lang geleden!’

De dag waarop Janet en ik teruggingen naar Zuid-Californië was het een prachtige dag in Zuid-Californië. Het was ongeveer 21 graden. Mijn zoon zei: ‘Pa, zullen we golfen?’ Ik zei: ‘Tuurlijk. Gooi de spullen maar in de auto.’

Terwijl we naar de golfbaan reden, drong het tot me door dat Zuid-Californië een veel betere plek is voor een golfer dan Washington! Het is winst om geen grijze, regenachtige dagen te hebben en in de zon te zijn!

Om niet in het lichaam te zijn is winst, omdat het betekent dat je aanwezig kunt zijn in het licht van Gods glorie! Je hoeft geen medelijden te hebben met christenen die naar de Heer gaan. Voor hen is het winst en verreweg het beste!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Leer God kennen

De overdenking van de voorgaande dagen


22 juni 2021

Het verleden vergeten

Sommige mensen – jij misschien ook – komen niet verder in hun leven omdat ze continu achteromkijken. Hun focus ligt op hun zonden, hun fouten, hun falen, hun pijn in het verleden.


21 juni 2021

Focus

Het probleem van veel mensen is dat ze heel veel willen. Ze proberen van alles te doen en te zijn.


20 juni 2021

Geestelijk groeien – deel 2

Gisteren zijn we begonnen met een lijst van tien gebieden waarin we volgens de Bijbel zouden moeten groeien.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest