vandaag, 13 augustus 2020

Het eerste gebod voor het huwelijk: exclusiviteit

Het eerste gebod van de Tien Geboden, dat staat in Exodus 20:3, is eenvoudigweg:

U zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben.

Wat zegt God in dit gebod? Dat Hij een exclusieve relatie met jou wil hebben. Hij wil de enige zijn voor jou. Hij wil niet een van je liefdes zijn. Daar neemt Hij geen genoegen mee.

En hoe toepasselijk is dit ook binnen het huwelijk. We moeten een exclusieve relatie met onze partner hebben.

Het schijnt dat Henry Ford op zijn gouden huwelijk werd gevraagd: ‘Wat is het geheim van het succes in jullie huwelijk?’ En hij zei: ‘Het geheim van mijn succesvolle huwelijk is hetzelfde geheim dat ik voor mijn bedrijfsleven heb: ik houd het bij één model.’

In traditionele huwelijksgeloften beloven man en vrouw elkaar hun toewijding tot de dood hen scheidt. Voor het leven. Er is geen concurrentie.

Mijn vrouw heeft geen concurrentie. Ik ben niet op zoek naar een nieuw model. Ik wil het oude model niet inruilen. In de toekomst ga ik ook niet op zoek. Eén is alles wat ik nodig heb.

Toen God de mens schiep, zei Hij dat het goed was. Maar toen zei Hij: ‘Het is niet goed dat de mens alleen is; Ik zal een hulp voor hem maken als iemand tegenover hem.’ En de Bijbel zegt dat God een van Adams ribben nam, een vrouw schiep en haar bij de man bracht.

God nam niet vier of vijf ribben. Hij zei niet: ‘Oké, Adam, hier is Eva, en hier is Loïs, en hier is Samantha, en hier is Rachel.’ Nee, hij bracht slechts één vrouw. En voor een gezond huwelijk moet het zo zijn.

Ik ben toegewijd voor het leven. Een exclusieve relatie. Ik kijk niet rond. Eén God. Eén vrouw. Dat is genoeg.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 1/5

De overdenking van de voorgaande dagen


19 september 2020

Gehoorzaamheid aan de overheid

Ik herinner me de dagen voor mijn bekering. Als ik door mijn achteruitkijkspiegel keek en ik zag een politieauto, dan werd ik onmiddellijk paranoïde. Daar had ik goede redenen voor.


18 september 2020

Gehoorzaamheid door geloof

Het moeilijke aan God gehoorzamen is dat dit altijd geloof eist. Hij vraagt ons soms om dingen te doen die niet logisch lijken. Andere momenten confronteert Hij ons met schijnbaar onmogelijke situaties


17 september 2020

Gehoorzaamheid in het huwelijk

Als een man oprecht van zijn vrouw houdt, en voor haar zorgt zoals Christus voor de kerk zorgt, en de vrouw respecteert haar man, dan zal het goed gaan binnen dit huwelijk.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest