vandaag, 8 oktober 2021

Het juiste perspectief

In de overdenking van vandaag wil ik nog een keer kijken naar Hebreeën 11:13-16, het Bijbelgedeelte waar we gisteren naar hebben gekeken.

Deze allen zijn in het geloof gestorven. Zij hebben de vervulling van de beloften niet verkregen, maar hebben die vanuit de verte gezien en geloofd en begroet, en zij hebben beleden dat zij vreemdelingen en bijwoners op de aarde waren. Want wie zulke dingen zeggen, laten duidelijk blijken dat zij een vaderland zoeken. En als zij aan het vaderland gedacht hadden vanwaaruit zij weggegaan waren, zouden zij gelegenheid gehad hebben om terug te keren. Maar nu verlangen zij naar een beter, dat is naar een hemels vaderland. Daarom schaamt God Zich niet voor hen om hun God genoemd te worden. Want Hij had voor hen een stad gereedgemaakt.

Gisteren hebben we het gehad over hoe gemakkelijk het is om terug te denken aan die ‘goeie ouwe tijd.’ Maar met een selectief geheugen herinneren wij ons niet echt de pijn en de worsteling.

Vandaag wil ik dat je kijkt naar een belangrijk perspectief dat de geloofshelden van Hebreeën 11 ons gegeven hebben. Wat deden zij? Ze keken naar de toekomst. Deze mannen en vrouwen van God leefden als vreemdelingen en pelgrims op deze aarde omdat ze zochten naar een beter vaderland, een betere plek, die God voor hen zou bereiden.

Er is een betere plek dan de wereld waarin wij nu leven. Er is een stad die het nieuwe Jeruzalem genoemd wordt. Er is een plek die het zon- of maanlicht niet nodig heeft omdat de Lamp – Jezus Christus – die plek verlicht.

In die stad worden alle tranen gedroogd. Er is geen zonde meer, geen ziekte, geen pijn, geen lijden.

Net als de helden uit het Oude Testament, richt ik mijn ogen op die hemelse stad. Het is beter dan alles wat wij hier hebben! Ik bid dat dit vandaag, en iedere dag, jouw perspectief zal zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Hoop voor de toekomst

De overdenking van de voorgaande dagen


18 oktober 2021

Wat beschermt je huwelijk?

Als ik om mij heen kijk, maakt het mij verdrietig om te zien hoeveel christelijke huwelijken kapot gaan door overspel. Zo zou het niet moeten zijn!


17 oktober 2021

Geen spijt

Vind jij gedachten aan de dood onverdraaglijk? Als je deze vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, dan is de kans aanwezig dat je niet klaar bent om onze Heer te ontmoeten.


16 oktober 2021

Het beste komt nog!

Wat zegt Paulus? Het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. Als ik sterf zal ik bij Jezus zijn. En dat is niet een beetje beter, maar verreweg het beste.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest