vandaag, 25 september 2022

Het nieuwe verbond: vergeven en vergeten

Vandaag wil ik je nog een reden geven waarom het nieuwe verbond beter is dan het oude. Lees eerst Hebreeën 10:11 en daarna Hebreeën 9:25, 26.

En iedere priester stond wel dagelijks te dienen en bracht vaak dezelfde slachtoffers, die de zonden toch nooit zouden kunnen wegnemen.

Vervolgens, als het over Jezus gaat:

En dat niet om Zichzelf dikwijls te offeren, zoals de hogepriester elk jaar in het heiligdom binnengaat met bloed dat niet van hemzelf is. Want dan had Hij vanaf de grondlegging van de wereld dikwijls moeten lijden. Maar nu is Hij bij de voleinding van de eeuwen eenmaal geopenbaard om de zonde teniet te doen door het offer van Zichzelf.

Onder het oude verbond werden zonden slechts bedekt. Onder het nieuwe verbond nam Jezus de zonden weg. Zoals Johannes de Doper zei: Zie het Lam van God, Dat de zonde van de wereld wegneemt! Jezus bedekt de zonden niet, Hij neemt ze weg!

We zijn niet slechts opgelapte oude zondaars. We zijn een nieuwe schepping in Christus geworden.

Ik ken een paardentrainer die prachtige volbloedpaarden traint. Stel dat ik een muilezel bij deze man zou brengen en zou zeggen: ‘Ik wil dat deze muilezel met de volbloedpaarden meerent.’ Hij zou hem kunnen voeren, elke dag zijn vacht kunnen borstelen en zijn staart en oren kunnen trimmen om hem eruit te laten zien als een volbloedpaard. Maar als het startschot klinkt en de poort gaat open en de paarden beginnen te rennen, is hij gewoon een muilezel en meer niet.

Religie maakt de buitenkant van de muilezel mooi, maar God verandert de muilezel in een volbloedpaard. Als je Zijn redding aanvaardt, neemt Hij je zonden weg en maakt Hij van jou een nieuwe schepping in Jezus Christus.

Onze zonden worden niet slechts bedekt, maar zijn helemaal weg. We zijn nieuwe mensen geworden.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Jesaja 53 – Gods verlossing

De overdenking van de voorgaande dagen


4 februari 2023

Vertel het evangelie aan anderen!

Vertel het evangelie aan anderen!


3 februari 2023

Het hangt van jou af!

Als je met God wandelt, is dat te zien aan je houding, je manier van werken en je gezichtsuitdrukking. Het is een duidelijk verschil waardoor mensen zullen vragen naar je geloof.


2 februari 2023

Gebed voor mensen die Jezus nog niet kennen

Bid voor de verloren mensen in jouw leven en stop niet met bidden totdat zij gered worden.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest