vandaag, 9 oktober 2019

Het nieuwe verbond: voor iedereen

In de overdenking van vandaag wil ik je de zevende reden geven waarom het nieuwe verbond in Jezus beter is dan het oude verbond. Het oude verbond was slechts voor één natie, voor één volk – de Joden.

Het nieuwe verbond is voor de hele wereld. Het is voor iedere natie, ieder volk, voor iedereen die het geschenk van de redding aanneemt, door in Jezus Christus te geloven. In Hebreeën 7:25 staat:

Daarom kan Hij ook volkomen zalig maken wie door Hem tot God gaan, omdat Hij altijd leeft om voor hen te pleiten.

Of, zoals een oude spreker eens zei: ‘He saves to the uttermost and to the guttermost’ (Hij redt ons, zelfs als we in de goot liggen).

Dat klinkt misschien gek, maar het is echt waar! Door Jezus heeft God een manier gevonden waarop voor iedereen redding mogelijk is, ongeacht je ras, de religie waarmee je bent opgevoed, of wat je in je leven hebt gedaan.

In Johannes 3:16 staat:

Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Dat betekent dat niemand ooit iets gedaan heeft wat zo slecht was dat God niet meer van diegene kan houden. Het maakt niet uit hoe donker hun verleden is, of hoe groot hun schuldgevoel is door de dingen die ze gedaan hebben. Als we bij Hem komen wordt niemand afgewezen.

Als we door Jezus bij God komen, wast Zijn bloed ons schoon. Zijn offer neemt alle zonden en alle schuldgevoel en schaamte van de wereld weg. Hij kan van iedereen een nieuw persoon maken. Dit kan alleen door het bloed van Jezus… Halleluja!

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Heer, leer ons bidden 1/5

De overdenking van de voorgaande dagen


21 februari 2020

Hoogmoed komt voor de val

Als God je succes geeft en je zegent, moet je nederig blijven, als je wilt dat God jou kan blijven gebruiken.


20 februari 2020

Wat een nederige houding kan doen

Als je wilt dat Gods plan in je leven uitgewerkt wordt, moet je wandelen in nederigheid. We moeten de test van nederigheid doorstaan.


19 februari 2020

God heeft alles onder controle

Een van de mooie Bijbelse waarheden is dat het einde vanaf het begin al vaststaat. Ik bedoel hiermee dat God het einde vanaf het begin al ziet.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng met ons antwoorden uit de Bijbel direct in de woonkamers - met jouw gift!

Pin It on Pinterest