vandaag, 5 december 2021

Het teken van gebed

Een van de beste graadmeters of iemands geestelijk leven groeit of stagneert, is het gebedsleven van diegene. Als je gebedsleven stilstaat, is dat een duidelijk teken dat je een geestelijke herleving nodig hebt.

Psalm 80:18 (NBV) zegt het op deze manier:

Dan zullen wij niet van U wijken. Laat ons leven, en wij roepen Uw naam.

Wat ademen is voor het fysieke leven, is gebed voor het geestelijke leven. Als je ademhaling oppervlakkig en onregelmatig is, dan is er iets mis. Het is een teken dat er iets mis is met je gezondheid. Als je ademhaling diep en regelmatig is, is dat een teken van goede gezondheid.

Ik las eens een verhaal over een soldaat in de Tweede Wereldoorlog die bij zijn commandant geroepen werd en beschuldigd werd van spionage. De commandant zei: ‘Men heeft jou zien wegsluipen naar een bosrijk gebied waarvan wij weten dat er vijandelijke patrouilles gezien zijn. We denken dat jij informatie aan hen doorspeelt.’

De commandant eiste een verklaring: ‘Waarom ging je daarheen?’ En de soldaat zei: ‘Ik glipte gewoon even weg voor een uurtje van gebed.’ De commandant beval hem op zijn knieën te gaan om te laten zien hoe hij bad.

De soldaat knielde neer, en omdat hij dacht dat hij geëxecuteerd zou worden voor verraad, schreeuwde hij het uit naar God. Onmiddellijk werd duidelijk dat hij een intieme relatie met God had. De commandant stopte hem en zei: ‘Dat is genoeg. Je kunt gaan.’ Hij richtte zich tot een andere commandant en zei: ‘Niemand kan zo bidden zonder een lange tijd van discipelschap.’

Hoe ziet jouw gebedsleven eruit? Is het diep en regelmatig? Of is het oppervlakkig, sporadisch en onregelmatig? Als het oppervlakkig is, is dat een teken dat je hart een herleving nodig heeft.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Heer, leer ons bidden 2/5

 

 

De overdenking van de voorgaande dagen


26 juni 2022

Je dagvaarding

Ik wil op een dag horen: ‘Goed gedaan, goede en trouwe dienaar.’ Ik neem Gods roeping serieus.


25 juni 2022

Je drievoudige roeping

Ik bid dat je je roeping vandaag zult omarmen en in vervulling zult laten gaan.


24 juni 2022

Je kunt een beloning verwachten

Op een dag staan wij voor Gods troon en leggen wij rekenschap af van ons leven. We zullen publiekelijk beloond worden als we onze taak hebben volbracht.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest