vandaag, 4 december 2022

Het teken van gebed

Een van de beste graadmeters of iemands geestelijk leven groeit of stagneert, is het gebedsleven van diegene. Als je gebedsleven stilstaat, is dat een duidelijk teken dat je een geestelijke herleving nodig hebt.

Psalm 80:18 (NBV) zegt het op deze manier:

Dan zullen wij niet van U wijken. Laat ons leven, en wij roepen Uw naam.

Wat ademen is voor het fysieke leven, is gebed voor het geestelijke leven. Als je ademhaling oppervlakkig en onregelmatig is, dan is er iets mis. Het is een teken dat er iets mis is met je gezondheid. Als je ademhaling diep en regelmatig is, is dat een teken van goede gezondheid.

Ik las eens een verhaal over een soldaat in de Tweede Wereldoorlog die bij zijn commandant geroepen werd en beschuldigd werd van spionage. De commandant zei: ‘Men heeft jou zien wegsluipen naar een bosrijk gebied waarvan wij weten dat er vijandelijke patrouilles gezien zijn. We denken dat jij informatie aan hen doorspeelt.’

De commandant eiste een verklaring: ‘Waarom ging je daarheen?’ En de soldaat zei: ‘Ik glipte gewoon even weg voor een uurtje van gebed.’ De commandant beval hem op zijn knieën te gaan om te laten zien hoe hij bad.

De soldaat knielde neer, en omdat hij dacht dat hij geëxecuteerd zou worden voor verraad, schreeuwde hij het uit naar God. Onmiddellijk werd duidelijk dat hij een intieme relatie met God had. De commandant stopte hem en zei: ‘Dat is genoeg. Je kunt gaan.’ Hij richtte zich tot een andere commandant en zei: ‘Niemand kan zo bidden zonder een lange tijd van discipelschap.’

Hoe ziet jouw gebedsleven eruit? Is het diep en regelmatig? Of is het oppervlakkig, sporadisch en onregelmatig? Als het oppervlakkig is, is dat een teken dat je hart een herleving nodig heeft.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Heer, leer ons bidden 2/5

 

 

De overdenking van de voorgaande dagen


3 februari 2023

Het hangt van jou af!

Als je met God wandelt, is dat te zien aan je houding, je manier van werken en je gezichtsuitdrukking. Het is een duidelijk verschil waardoor mensen zullen vragen naar je geloof.


2 februari 2023

Gebed voor mensen die Jezus nog niet kennen

Bid voor de verloren mensen in jouw leven en stop niet met bidden totdat zij gered worden.


1 februari 2023

Gebed: het moet altijd concreet zijn

De meeste christenen verlangen ernaar dat mensen gered worden, maar niet alle christenen bidden voor de redding van de mensen van wie ze houden.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest