vandaag, 26 mei 2020

Het teken van geestelijk inzicht

In het Oude Testament vinden we het verhaal van Ezra en een grote groep Israëlieten, die terugkeerden naar Jeruzalem om de tempel en de aanbidding tot God te herstellen. Tijdens deze enorme taak bidt Ezra een krachtig gebed dat staat in Ezra 9:8:

En nu was er voor een klein ogenblik genade van de HEERE, onze God, om ons gelegenheid tot ontkoming te laten en om ons vastheid te geven in Zijn heilige plaats, om onze ogen te verlichten, onze God, en ons enige opleving te geven in onze slavernij.

Ezra bidt dat hun ogen verlicht zouden worden. Het doet denken aan het gebed van Paulus in Efeziërs 1, toen hij bad dat de ogen van de Efeziërs verlicht en geestelijk geopend zouden worden.

Een essentieel teken dat er behoefte is aan een herleving, is als we geestelijk ongevoelig zijn geworden voor Gods influisteringen en voor de leiding en creativiteit van de Heilige Geest.

Misschien kun je je iets creatiefs herinneren dat ooit in je leven gaande was, maar is dit helaas afgenomen, kleiner geworden, slaapt het.

Dat zou niet zo moeten zijn! De Heilige Geest wil je leiden en je kennis en creativiteit geven. Maar als je in een geestelijke mist leeft en je bent gewend geraakt aan leven in die mist, kun je er zeker van zijn dat je geestelijk ongevoelig bent geworden.

Als dat zo is, heb je een geestelijke herleving nodig. En als dat gebeurt, zullen je ogen geopend worden. Er ontstaat een vernieuwd gevoel en een bewustzijn van de leiding van Gods Geest en de relatie die Hij met je wil hebben. Dat is wat er gebeurt tijdens een herleving.

Als je een geestelijke herleving ervaart, zul je gevoelig zijn voor Gods Geest en zul je van Hem een bovennatuurlijk inzicht ontvangen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Hoe leidt God Zijn kinderen?

De overdenking van de voorgaande dagen


19 september 2020

Gehoorzaamheid aan de overheid

Ik herinner me de dagen voor mijn bekering. Als ik door mijn achteruitkijkspiegel keek en ik zag een politieauto, dan werd ik onmiddellijk paranoïde. Daar had ik goede redenen voor.


18 september 2020

Gehoorzaamheid door geloof

Het moeilijke aan God gehoorzamen is dat dit altijd geloof eist. Hij vraagt ons soms om dingen te doen die niet logisch lijken. Andere momenten confronteert Hij ons met schijnbaar onmogelijke situaties


17 september 2020

Gehoorzaamheid in het huwelijk

Als een man oprecht van zijn vrouw houdt, en voor haar zorgt zoals Christus voor de kerk zorgt, en de vrouw respecteert haar man, dan zal het goed gaan binnen dit huwelijk.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest