vandaag, 8 december 2021

Het teken van geestelijk inzicht

In het Oude Testament vinden we het verhaal van Ezra en een grote groep Israëlieten, die terugkeerden naar Jeruzalem om de tempel en de aanbidding tot God te herstellen. Tijdens deze enorme taak bidt Ezra een krachtig gebed dat staat in Ezra 9:8:

En nu was er voor een klein ogenblik genade van de HEERE, onze God, om ons gelegenheid tot ontkoming te laten en om ons vastheid te geven in Zijn heilige plaats, om onze ogen te verlichten, onze God, en ons enige opleving te geven in onze slavernij.

Ezra bidt dat hun ogen verlicht zouden worden. Het doet denken aan het gebed van Paulus in Efeziërs 1, toen hij bad dat de ogen van de Efeziërs verlicht en geestelijk geopend zouden worden.

Een essentieel teken dat er behoefte is aan een herleving, is als we geestelijk ongevoelig zijn geworden voor Gods influisteringen en voor de leiding en creativiteit van de Heilige Geest.

Misschien kun je je iets creatiefs herinneren dat ooit in je leven gaande was, maar is dit helaas afgenomen, kleiner geworden, slaapt het.

Dat zou niet zo moeten zijn! De Heilige Geest wil je leiden en je kennis en creativiteit geven. Maar als je in een geestelijke mist leeft en je bent gewend geraakt aan leven in die mist, kun je er zeker van zijn dat je geestelijk ongevoelig bent geworden.

Als dat zo is, heb je een geestelijke herleving nodig. En als dat gebeurt, zullen je ogen geopend worden. Er ontstaat een vernieuwd gevoel en een bewustzijn van de leiding van Gods Geest en de relatie die Hij met je wil hebben. Dat is wat er gebeurt tijdens een herleving.

Als je een geestelijke herleving ervaart, zul je gevoelig zijn voor Gods Geest en zul je van Hem een bovennatuurlijk inzicht ontvangen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Hoe leidt God Zijn kinderen?

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest