vandaag, 24 mei 2020

Het teken van honger naar Gods Woord

Het is niet ongewoon dat iemand die lichamelijk ziek is zijn eetlust verliest. Als iemand doodziek is, neemt de arts vaak de naasten terzijde en zegt: ‘Probeer hem iets te laten eten. Om te kunnen herstellen, moet hij eten.’

Hetzelfde geldt voor iemand die geestelijk ziek is. Zo iemand raakt zijn honger naar het geestelijke kwijt. Als je een christen ziet die zijn of haar honger naar Gods Woord kwijt is geraakt, is het een duidelijk teken dat diegene een geestelijke herleving nodig heeft.

In Psalm 119 vertelt de psalmist ons tenminste drie keer dat Zijn Woord een van de manieren is waarop God je weer levend zal maken als je geestelijk zwak bent.

In vers 25 zegt hij:

Mijn ziel kleeft aan het stof; maak mij levend overeenkomstig Uw woord.

In vers 107 zegt hij:

Ik ben ten zeerste verdrukt; HEERE, maak mij levend overeenkomstig Uw woord.

En in vers 154 zegt hij opnieuw:

Voer mijn rechtszaak en verlos mij; maak mij levend overeenkomstig Uw belofte.

Als je een geestelijke herleving ervaart, zal dat voor een groot deel komen door het Woord van God. Wat de psalmist in feite letterlijk zegt, is: ‘Geef mij leven. Maak mij levend door Uw Woord.’ Hoe meer je je voedt met Gods Woord, hoe hongeriger je naar Zijn Woord zult worden.

Honger naar Gods Woord is dus essentieel voor je geestelijke leven. Er ontstaat een nieuwe honger naar geestelijke waarheid, als je een geestelijke herleving ervaart. Terwijl je je voedt met Zijn Woord, zal het je meer leven, meer kracht en meer geestelijke vitaliteit geven.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Wat is mijn roeping en wat moet ik nu doen? 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


30 september 2020

Het nieuwe verbond: waarom het beter is

Ik zal nooit begrijpen dat mensen kunnen zeggen: ‘We weten dat God mensen genas en wonderen deed en ingreep in het leven van mensen in het Oude Testament, maar dat doet Hij nu niet meer.’


29 september 2020

Stel engelen niet hoger als God

Tegenwoordig zijn engelen iets heel groots geworden. Er zijn zelfs meerdere bekende mensen die praten over het hebben van hun persoonlijke engel en ‘in contact komen met jouw engel’.


28 september 2020

Jezus is de allerhoogste

De acht verzen in Hebreeën 1:1-8 vertellen ons dat Jezus de allerhoogste is, hoger dan alle engelen.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest