vandaag, 4 december 2021

Het teken van vreugde

In de overdenking van gisteren daagde ik je uit na te denken over wat God in jouw leven moet doen voor een geestelijke herleving. Misschien voel je het, maar weet je gewoon niet wat het is.

In de komende dagen wil ik je laten zien welke essentiële tekenen wijzen op de behoefte aan een geestelijke herleving. Het eerste teken vinden we in Psalm 85. Het is een gebrek aan blijdschap:

Zou Ú ons niet weer levend maken, zodat Uw volk zich in U verblijdt?

Als iemand somber, depressief en wanhopig is, is dat duidelijk een teken dat diegene een geestelijke herleving nodig heeft.

Misschien zeg je: ‘Tja, weet je, als mijn omstandigheden zouden veranderen, dan zou ik blij zijn.’ Nee. Blijdschap is niet afhankelijk van je omstandigheden. Laat me je een geweldig voorbeeld geven.

In 2 Korintiërs 8:1,2 staat:

Verder maken wij u bekend, broeders, de genade van God die in de gemeenten van Macedonië gegeven is, namelijk dat te midden van veel beproeving door verdrukking, de overvloed van hun blijdschap en hun buitengewoon diepe armoede in overvloedige mate geleid hebben tot de rijkdom van hun vrijgevigheid.

De Macedoniërs ondervonden niet slechts een beetje beproeving. Ze hadden te maken met ‘veel beproeving door verdrukking.’ Ze leefden in buitengewoon diepe armoede, en toch hadden ze een overvloed aan blijdschap.

Wat was hun geheim? Ze leefden uit de genade van God.

Meer dan wat ook is blijdschap afhankelijk van het kennen van de genade van God en van het weten dat Gods genade aan het werk is, zelfs als je pijn of verdriet hebt.

Als je vandaag geen blijdschap ervaart, vraag Gods Geest dan om je hart te vullen. Als je dat doet, zal er blijdschap zijn, ongeacht wat je meemaakt.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Ontdek het leven dat God geeft

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest