vandaag, 21 juni 2022

Het verleden vergeten

Gisteren hebben we het gehad over Filippenzen 3:13,14. Ik wil vandaag opnieuw aandacht aan dit vers schenken, maar dan met een andere reden.

Broeders, ikzelf denk niet dat ik het gegrepen heb, maar één ding doe ik: vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus.

Het woord waar ik vandaag naar wil kijken is vergetend. Ik wil dat je het belang van het vergeten van het verleden kent, zodat je vooruit kunt gaan.

Sommige mensen – jij misschien ook – komen niet verder in hun leven omdat ze continu achteromkijken. Hun focus ligt op hun zonden, hun fouten, hun falen, hun pijn in het verleden.

God wil niet dat je in het verleden leeft. Hij wil liever dat je je op de toekomst richt.

Een tijdje geleden bezocht ik een vriend die een grote impact op mijn leven als jonge gelovige heeft gehad. Terwijl ik samen met hem en zijn vrouw aan tafel zat te eten, deelde hij een grote persoonlijke fout met mij.

Ongeveer tien jaar eerder, toen hij pionierde in een kerk, pleegde hij overspel. Het liet zijn huwelijk wankelen, maar hij toonde berouw, stapte uit de overspelige relatie en na een tijd genas God zijn huwelijk. Maar sindsdien had hij geen taak meer in de gemeente gehad.

Terwijl hij mij dit vertelde, stroomden de tranen over zijn wangen. Hij stond op van tafel, ging naar de badkamer en zijn vrouw keek mij aan en zei: ‘Bayless, als je kunt, help hem dan alsjeblieft. Mijn man heeft de afgelopen tien jaar een heilig leven geleid. God heeft hem vergeven, ik heb hem vergeven, maar hij heeft zichzelf niet vergeven.’

Deze man zat vast aan zijn fout in het verleden en hij kon niet verder met datgene waarvoor God hem geroepen had.

Begraaf je verleden zodat je je toekomst kunt blootleggen.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Je verleden bepaalt niet je toekomst

De overdenking van de voorgaande dagen


27 november 2022

Welvaart: de juiste hartsgesteldheid

Jezus wil dat we bidden met de juiste hartsgesteldheid, zonder op zoek te zijn naar de waardering van anderen. Als je vast, is het niet de bedoeling dat je dit iedereen laat weten.


26 november 2022

Welvaart: geef met het juiste motief

Onderzoek je hart als je geeft, zodat je zeker weet dat je met de juiste motieven geeft.


25 november 2022

Welvaart: baseer je leven niet op bezit

En toen Hij naar buiten ging om op weg te gaan, snelde er iemand naar Hem toe, viel voor Hem op de knieën en vroeg Hem: Goede Meester, wat moet ik doen om het eeuwige leven te beërven?


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest