vandaag, 17 augustus 2021

Het zesde gebod voor het huwelijk: wees zachtmoedig

Vandaag gaan we kijken naar het zesde gebod voor het huwelijk, gebaseerd op het zesde gebod dat God aan Israël gaf. Dit gebod staat in Exodus 20:13:

U zult niet doodslaan.

Hoewel je misschien denkt dat dit gebod niet echt van toepassing is, denk ik dat het essentieel is. Het vertelt je dat je je partner niet kapot moet maken!

Jezus helpt ons dit principe te begrijpen in Matteüs 5:21,22. Hij zei: U hebt gehoord dat tegen de ouden gezegd is: U zult niet doden; en: Wie doodt, zal door de rechtbank schuldig bevonden worden. Maar Ik zeg u: Al wie ten onrechte boos is op zijn broeder, zal schuldig bevonden worden door de rechtbank.

Jezus noemde gelijk de wortel van moord: boosheid en haat. Als je een goed, gezond en duurzaam huwelijk wilt, moet je leren zachtmoedig te zijn. Mensen die snel boos worden, die gewelddadig zijn of een explosief karakter hebben, maken relaties kapot.

Als je met iemand verkering hebt die snel ontploft, moet je dit als een waarschuwing zien. Als diegene bij het minste of geringste boos wordt, kan die boosheid vroeg of laat op jou botgevierd worden.

Boosheid beschadigt relaties. Als je een driftig karakter hebt, zorg dan dat je dit onder controle krijgt. Anders zal de duivel controle over jou krijgen.

Een andere manier waarop boosheid wordt geuit is door ijskoud te worden, door stilte en een slecht humeur te gebruiken om je partner te straffen. Nogmaals, dit is niet gezond voor een huwelijk. Als je snel boos bent en traag bent met vergeven, ben je een moeilijke persoon om mee samen te leven. Werk hieraan en leer vergeven. Maak van de beheersing van je boosheid een belangrijk gebedspunt. God zal je helpen.

Als je je boosheid niet onder controle hebt, zal het controle over jou krijgen. En het zal niet alleen je huwelijk vernielen, het zal elke andere betekenisvolle relatie die je in je leven hebt beschadigen.

 

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk 3/5

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest