vandaag, 21 februari 2020

Hoogmoed komt voor de val

Spreuken 27:2 geeft ons een wijs advies:

Laat een vreemde u prijzen en niet uw eigen mond, een onbekende en niet uw eigen lippen.

Er zijn zoveel mensen die denken dat God niet zonder hen kan. Ze denken dat zij zelf de reden zijn van hun succes.

Als God je succes geeft en je zegent, moet je nederig blijven, als je wilt dat God jou kan blijven gebruiken. De Bijbel zegt dat trots voor de ondergang komt en hoogmoed voor de val.

Er zijn een hoop mannen en vrouwen die op een bepaald moment aan de top stonden, maar nu op de bodem zitten. Ik ken voorbeelden binnen en buiten de kerk. Met name één verhaal komt in mijn gedachten als ik aan dit principe denk.

Iemand die bedieningswerk deed, smeekte vanaf het podium om geld: ‘Niemand doet wat wij doen in de wereld en God heeft het nodig dat wij doorgaan met dit werk. De wereld kan niet bereikt worden zonder onze bediening.’

Ik geef toe dat hij geweldig werk deed in een hoop verschillende landen. Maar op het moment dat hij zei: ‘God kan het niet zonder mij’, dacht ik aan Humpty Dumpty. Ik dacht: ‘Oh nee! Oh nee! Oh nee!’ Ik wist dat hij zou vallen!

En weet je? Die man heeft inmiddels niet meer die prominente positie die hij eens had. En het lijkt erop dat God zich prima redt zonder hem.

Prijs jezelf niet de lucht in. Laat anderen je prijzen als zij dat willen. Maar geef de eer uiteindelijk aan Degene die het echt verdient – God.

Bekiji hier de bijpassende uitzdening: Zegeningen en grenzen

De overdenking van de voorgaande dagen


22 januari 2021

Echte tevredenheid

Als je over de schutting kijkt, lijkt het gras aan de andere kant altijd groener. Maar als je over de schutting springt, ontdek je dat het kunstgras is.


21 januari 2021

Momenten waarop we God moeten zoeken – deel 2

Ik geef het niet graag toe, maar er zijn momenten geweest dat ik God ernstiger heb gezocht wanneer ik in de problemen zat.


20 januari 2021

Momenten waarop we God moeten zoeken – deel 1

Als je bang of angstig bent, is het tijd om de Heer te zoeken. Als je Hem zoekt, kun je vewachten dat je bevrijd zal worden.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest