vandaag, 8 juni 2020

In een crisis terechtkomen

In 1 Koningen staat het verhaal van de profeet Elia. In hoofdstuk 18 zien we een geweldige overwinning over de priesters van Baäl, een ongelooflijke overwinning die de macht van de enige ware God aan iedereen laat zien.

In het volgende hoofdstuk lezen we dat Elia op de vlucht is (1 Koningen 19:1-3).

Achab vertelde Izebel alles wat Elia had gedaan, en hoe hij allen, te weten al de profeten, met het zwaard had gedood. Toen stuurde Izebel een bode naar Elia om te zeggen: De goden mogen zó en nog erger met mij doen, als ik morgen om deze tijd uw leven niet zal maken als het leven van één van hen.

Toen hij dat zag, stond hij op en vluchtte voor zijn leven. Hij kwam in Berseba, dat aan Juda toebehoort, en liet zijn knecht daar achter.

Hoe is het mogelijk dat Elia, een profeet van God die op zo’n krachtige manier gebruikt was, nu op de vlucht is? (Uiteindelijk kreeg hij zelfs zelfmoordneigingen.) Hoewel er een aantal zaken zijn waar we naar zouden kunnen kijken, wil ik je wijzen op één ding om over na te denken.

Na elke grote geestelijke overwinning is het altijd wijs om je wapenrusting aan te houden. Er staan in de Bijbel heel veel voorbeelden van grote beproevingen en verleidingen na geweldige overwinningen.

Koning David gaf toe aan morele zonde, nadat God op een bovennatuurlijke manier tot hem gesproken had. Hij pleegde overspel met Batseba. Of kijk naar Simson die, nadat God hem gebruikt had om bevrijding te brengen, in de problemen kwam door Delila. En dan heb je het verhaal van Jezus die, nadat Hij op de berg van de gedaanteverandering tijd had doorgebracht met de Vader, bij de voet van de berg kwam waar Hij een door demonen bezeten jongen ontmoette.

Soms zijn we op ons kwetsbaarst na de meest geweldige momenten met God. Ik wil je daarom vandaag aanmoedigen om altijd je wapenrusting aan te houden (zie Efeziërs 6:11).

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Balans houden 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


25 januari 2021

God in de natuur

God spreekt tot de mensen door middel van de natuur. Zijn schepping. Of iemand nu naar een vallende ster kijkt, of naar een zonsondergang.


24 januari 2021

Onderzoek de Bijbel!

Zoek God als je de Bijbel leest en moedig anderen aan hetzelfde te doen. Bestudeer en onderzoek het Woord van God.


23 januari 2021

Jezus heeft ons verlost!

Wat deed Jezus voordat Hij naar de hemel opvoer? Hij daalde neer. Dat zijn niet mijn woorden maar de Bijbel zegt dat.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest