vandaag, 15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

In 2 Korinthe 4:7 vertelt Paulus ons:

Maar wij hebben deze schat in aarden kruiken, opdat de allesovertreffende kracht van God zou zijn en niet uit ons.

Paulus legt in dit hoofdstuk uit dat deze schat de bediening, het evangelie, het Woord van God en de heerlijkheid van God is.

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!

Maar die schat moet uitgegoten worden.

Ik heb het gevoel dat Paulus aan twee specifieke aarden kruiken dacht die in die dagen werden gebruikt. De ene was de kruik van barmhartigheid en de andere de kruik voor eervol gebruik.

Een van de plekken waar je de kruik voor eervol gebruik kon vinden was rond het huis. De mensen gebruikten het water om hun voeten te wassen nadat ze over de stoffige wegen hadden gereisd en voordat ze het huis binnengingen. Ze gebruikten het water ook om hun dorst te lessen. Zo moeten wij ook de voeten van onze familie wassen, hen nederig dienen en helpen hun dorst naar meer van God te lessen.

De kruik van barmhartigheid zag er precies zo uit als de kruik voor eervol gebruik. Maar deze kruik stond op openbare plekken zoals het dorpsplein, zodat iedere reiziger die door dat dorre land kwam, gegarandeerd vers water zou vinden. Het werd op die plekken neergezet waar de behoefte was. We moeten genade tonen waar genade het meest nodig is.

Jij bent een aarden kruik gevuld met Zijn geestelijke schat. Giet hem uit; bij jou thuis en daar waar mensen zijn.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Vaten van eer, oneer, genade en toorn

De overdenking van de voorgaande dagen


16 januari 2022

Uitweg uit verleidingen

Als je vandaag overweldigd wordt door beproevingen, ga dan op zoek naar Gods uitweg. Die bestaat. Vertrouw erop dat Hij jou veilig door en uit je problemen leidt!


15 januari 2022

In jou is een geestelijke schat!

Paulus wil dat wij begrijpen dat God in ons een ongelooflijke geestelijke schat heeft geplaatst … een schat die zich in een aarden kruik bevindt; ons lichaam. De schat is in jou en mij!


14 januari 2022

Wat behoort God toe

Ik zal je een geheimpje vertellen: jij en ik zijn slechts rentmeesters. Op een dag zal de Eigenaar ons rekenschap af laten leggen voor hoe we met Zijn spullen zijn omgegaan.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest