vandaag, 26 juni 2022

Je dagvaarding

Een van de drie manieren waarop wij als gelovigen geroepen zijn, is door rekenschap over ons leven af te leggen, zoals we gisteren besproken hebben. En eerlijk gezegd maakt de gedachte hieraan mij onzeker.

Als ik lees wat de apostel Paulus over de rechterstoel van Christus zegt is dat zelfs zeer ontnuchterend. Hij vertelt ons dat we allemaal op een dag voor de rechterstoel van Christus zullen staan en rekenschap af moeten leggen voor de werken die wij voor het lichaam van Christus gedaan hebben. In 2 Korintiërs 5:11 (NBG) zegt hij het volgende over die dag:

Daar wij dan weten, hoezeer de Here te vrezen is, trachten wij de mensen te overtuigen.

Denk hier een moment over na. Is dit niet ontnuchterend voor jou?

De apostel Paulus, die het grootste gedeelte van het Nieuwe Testament geschreven heeft, die drie keer door de toen bekende wereld heeft gewandeld om kerken te vestigen en het evangelie te verkondigen, die zijn leven gaf en volgens de kerkgeschiedenis zelfs gemarteld werd vanwege zijn werk voor God, wist hoezeer de Heer te vrezen is.

Wauw! Daar word ik gewoon zenuwachtig van.

Ik wil op een dag gewoon horen: ‘Goed gedaan, goede en trouwe dienaar.’ Ik neem Gods roeping serieus. Ik geniet ten volle van het leven, maar er is altijd die serieuze kant die weet dat ik op een dag voor Jezus kom te staan.

Mijn gebed voor jou is dat jij ook je dagvaarding voor de rechterstoel van Christus serieus neemt. Op een dag zul je voor onze Heer staan en rekenschap af moeten leggen voor elk gebied van je leven.

Ik bid dat je mag horen: ‘Goed gedaan, goede en trouwe dienaar.’

Bekijk hier de bijpassende uitzending: Jezus komt weer! Bent u klaar? 2/2

De overdenking van de voorgaande dagen


11 augustus 2022

Het eerste gebod voor het huwelijk: exclusiviteit

Henry Ford zei ooit eens: "Het geheim van mijn succesvolle huwelijk is het zelfde geheim dat ik voor mijn bedrijfsleven heb: ik houd het bij één model."


10 augustus 2022

De tien geboden voor het huwelijk

Goede huwelijken ontstaan niet zomaar. Je hebt niet een goed huwelijk omdat je met de juiste persoon bent getrouwd.


9 augustus 2022

Je mag uitrusten

Toen ik een jonge voorganger was, kreeg ik de kans om een ervaren voorganger te ontmoeten die letterlijk de wereld voor Jezus had veranderd.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest