vandaag, 26 december 2020

Je kunt nog steeds vooruitgang boeken

In Filippenzen 3:12-14 geeft Paulus een belangrijk inzicht in hoe we volmaakt en volwassen in Christus kunnen worden:

Niet dat ik het al verkregen heb of al volmaakt ben, maar ik jaag ernaar om het ook te grijpen. Daartoe ben ik ook door Christus Jezus gegrepen. Broeders, ikzelf denk niet dat ik het gegrepen heb, maar één ding doe ik: vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus.

Als christenen moeten we beseffen dat we onderweg zijn. We zijn nog niet gearriveerd. Er zijn nog steeds dingen die voor ons liggen. We moeten nog steeds doorzetten.

Maar sommige mensen hebben het idee dat ze al gearriveerd zijn. Ze hoeven niet meer te groeien. Ze hoeven niet meer te studeren. Ze hoeven niets meer te leren.

Het is als het waargebeurde verhaal van een jonge vrouw die tijdens een diner met Albert Einstein aan het praten was. Ze vroeg: ‘Wat doet u nu precies voor werk?’ Einstein keek haar aan en zei: ‘Ik heb mijzelf toegewijd aan de studie natuurkunde.’ Onthutst antwoordde zij: ‘Natuurkunde studeren op uw leeftijd? Ik heb mijn studie al een jaar geleden afgerond!’

Helaas is dat de houding van veel christenen vandaag de dag als het gaat om hun geestelijke groei. Ze denken dat ze klaar zijn. Maar onze houding zou moeten zijn als die van de vijfennegentigjarige Pablo Casals, die gezien wordt als de beste cellist die de wereld ooit gekend heeft.

Een jonge verslaggever vroeg hem eens: ‘U bent vijfennegentig. De wereld ziet u als de beste cellist. En toch oefent u nog steeds zes uren per dag. Waarom?’ Hij antwoordde: ‘Omdat ik denk dat ik vooruitgang boek.’

Je bent nog niet gearriveerd. Stel doelen zodat je elke dag vooruitgang boekt. Op die manier zul je volwassen in Christus worden.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De wedloop volbrengen 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


7 mei 2021

Je bent rijkelijk gezegend door God

De zegeningen die door de Heilige Geest aan ons toegekend worden, omvatten elke zegen die we van God ontvangen, of het nu om materiële, lichamelijke, emotionele of geestelijke zegen gaat.


6 mei 2021

Een leven van respect en gehoorzaamheid

Het is belangrijk om te begrijpen dat gehoorzaamheid te maken heeft met een uiterlijke daad, terwijl eren te maken heeft met de innerlijke gesteldheid van je hart.


5 mei 2021

Wees genadig!

Jezus wilde deze waarheid op ons hart drukken: als je vergeving, liefde en genade geeft, zul je dit in een goede, vastgedrukte, geschudde maat terugontvangen.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest