vandaag, 26 december 2020

Je kunt nog steeds vooruitgang boeken

In Filippenzen 3:12-14 geeft Paulus een belangrijk inzicht in hoe we volmaakt en volwassen in Christus kunnen worden:

Niet dat ik het al verkregen heb of al volmaakt ben, maar ik jaag ernaar om het ook te grijpen. Daartoe ben ik ook door Christus Jezus gegrepen. Broeders, ikzelf denk niet dat ik het gegrepen heb, maar één ding doe ik: vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus.

Als christenen moeten we beseffen dat we onderweg zijn. We zijn nog niet gearriveerd. Er zijn nog steeds dingen die voor ons liggen. We moeten nog steeds doorzetten.

Maar sommige mensen hebben het idee dat ze al gearriveerd zijn. Ze hoeven niet meer te groeien. Ze hoeven niet meer te studeren. Ze hoeven niets meer te leren.

Het is als het waargebeurde verhaal van een jonge vrouw die tijdens een diner met Albert Einstein aan het praten was. Ze vroeg: ‘Wat doet u nu precies voor werk?’ Einstein keek haar aan en zei: ‘Ik heb mijzelf toegewijd aan de studie natuurkunde.’ Onthutst antwoordde zij: ‘Natuurkunde studeren op uw leeftijd? Ik heb mijn studie al een jaar geleden afgerond!’

Helaas is dat de houding van veel christenen vandaag de dag als het gaat om hun geestelijke groei. Ze denken dat ze klaar zijn. Maar onze houding zou moeten zijn als die van de vijfennegentigjarige Pablo Casals, die gezien wordt als de beste cellist die de wereld ooit gekend heeft.

Een jonge verslaggever vroeg hem eens: ‘U bent vijfennegentig. De wereld ziet u als de beste cellist. En toch oefent u nog steeds zes uren per dag. Waarom?’ Hij antwoordde: ‘Omdat ik denk dat ik vooruitgang boek.’

Je bent nog niet gearriveerd. Stel doelen zodat je elke dag vooruitgang boekt. Op die manier zul je volwassen in Christus worden.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De wedloop volbrengen 1/2

De overdenking van de voorgaande dagen


23 oktober 2021

Wat vind jij belangrijk?

Een man die nauw betrokken was bij mijn gemeente, kwam op een dag naar me toe en vertelde mij dat hij zou verhuizen. Ik vroeg hem: ‘Heb je daar een gemeente gevonden?’


22 oktober 2021

Laat je niet beïnvloeden door slechte behandeling!

God is een rechtvaardige rechter. En zelfs als je moet lijden omdat je het juiste deed, zal Hij alles ten goede keren voor jou, als je het overgeeft aan God.


21 oktober 2021

Slecht behandeld?

Jezus was onschuldig. Hij leed voor dingen die hij niet gedaan had en daardoor kunnen wij bij God komen.


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest