vandaag, 12 augustus 2020

De tien geboden voor het huwelijk

Goede huwelijken ontstaan niet zomaar. Je hebt niet een goed huwelijk omdat je met de juiste persoon bent getrouwd en geluk hebt. Goede huwelijken zijn gebouwd op meer dan passie. Ze zijn gebouwd op principes.

In de Bijbel vinden we de beste richtlijnen en principes voor een gezond huwelijk. Gods woorden en Gods principes raken nooit achterhaald … nooit! Ze zijn vandaag de dag nog even goed toe te passen als in het Oude Testament.

De komende paar weken wil ik het in de overdenkingen hebben over de principes die God ons gegeven heeft. Je kunt deze principes vinden in een Bijbelgedeelte waarvan je niet verwacht dat je het op het huwelijk toe kunt passen. Dat gedeelte is Exodus 20, waar de Tien Geboden staan.

Ik wil je vandaag een overzicht geven van die Tien Geboden. Ik zou graag willen dat je de tijd neemt deze geboden zorgvuldig te lezen en ze een voor een in gebed te brengen. Vraag God jouw hart te openen, zodat je kunt zien hoe je deze geboden als principes voor het huwelijk kunt zien. Ik had een vriend die mij uitdaagde om hetzelfde te doen en ik was verbaasd over wat ik ontdekte.

U zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben.

U zult voor uzelf geen beeld maken.

U zult de Naam van de HEERE, uw God, niet ijdel gebruiken.

Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt.

Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de HEERE, uw God, u geeft.

U zult niet doodslaan.

Pleeg geen overspel.

U zult niet stelen.

U zult geen vals getuigenis spreken tegen uw naaste.

U zult niet begeren het huis van uw naaste. U zult niet begeren de vrouw van uw naaste, noch zijn slaaf, noch zijn slavin, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets wat van uw naaste is.

Bekijk hier de bijpassende uitzending: De tien geboden voor het huwelijk

De overdenking van de voorgaande dagen


24 september 2020

Open niet de deur voor ellende!

In 1 Koningen 13:21-25 staat een vrij ongewoon verhaal. God laat hier iets zien; iets wat Hij onuitwisbaar in ons geheugen wil griffen: ongehoorzaamheid opent de deur naar rampspoed.


23 september 2020

Ben je alleen christen als het uitkomt?

Sommige christenen proberen God te gehoorzamen, maar alleen als het hun uitkomt. We kunnen niet willekeurig kiezen wanneer we gehoorzaam zijn.


22 september 2020

Grenzen aan gehoorzaamheid

De laatste paar overdenkingen hebben we geleerd hoe belangrijk God gehoorzaamheid aan de verschillende autoriteiten vindt. En een goede vraag is dan of er ooit een moment is waarop we...


Laat je bemoedigen door de nieuwste bijdragen van Bayless Conley

Ontvang antwoorden per emailBemoediging per post? Informeer je nu over de maandelijkse brief van Bayless

Breng hoop naar de huiskamers – vooral in deze speciale tijd!

Pin It on Pinterest